Recents in Beach

Σημάδια που δείχνουν ότι είστε καλός εκπαιδευτικός

 


Αν είστε εκπαιδευτικός, γνωρίζετε πόσο μεγάλη ευθύνη είναι να πρέπει να μεταλαμπαδεύσετε γνώσεις στην επόμενη γενιά. Για αυτόν τον λόγο, ίσως έχετε αμφιβολίες για το αν ο τρόπος διδασκαλίας σας είναι ο κατάλληλος. Παρακάτω, θα βρείτε κάποια σημάδια, που δείχνουν αν είστε καλός εκπαιδευτικός.


Βρίσκετε νέους τρόπους να διδάξετε δύσκολα κομμάτια


Υπάρχουν αρκετά κομμάτια της διδακτέας ύλης, τα οποία δύσκολα κατανοούνται από τους μαθητές, αλλά και δύσκολα εξηγούνται απ’ τους καθηγητές. 


Αν ως εκπαιδευτικός, περνάτε ώρες βρίσκοντας διάφορα κολπάκια που κάνουν την εκμάθηση και την κατανόηση των δύσκολων κομματιών πιο εύκολη για τους μαθητές σας, αυτό είναι ένα σημάδι ότι είστε καλός στην δουλειά σας.


Κάνετε το μάθημα όσο πιο διαδραστικό μπορείτε


Πολλοί εκπαιδευτικοί, θεωρούν ότι αρκεί απλά να παραδίδουν την ύλη και να βάζουν στα παιδιά εργασίες για το σπίτι. Οι καλοί εκπαιδευτικοί όμως, δεν θέλουν η παράδοση του μαθήματος να είναι μονόπλευρη. 


Αντίθετα, παροτρύνουν τους μαθητές να πούνε την γνώμη τους, τις σκέψεις τους και τις απορίες τους για το μάθημα.


Δεν κάνετε διακρίσεις


Είναι αρκετά συνηθισμένο λάθος, οι εκπαιδευτικοί να κάνουν διακρίσεις στην τάξη τους. Συνήθως έχουν κάποιους αγαπημένους μαθητές και κάποιους λιγότερο αγαπημένους και είναι κάτι που δεν κρύβουν.


Είναι καλό σημάδι για εσάς, αν μέσα στην τάξη συμπεριφέρεστε σε όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο.



Οι μαθητές σας τα πάνε καλά στα τεστ


Αν οι μαθητές σας τα πάνε καλά στα τεστ και στα διάφορα διαγωνίσματα που τους βάζετε, αυτό δείχνει πως είστε καλός εκπαιδευτικός. 


Όταν όλη ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της τάξης, γράφει καλούς βαθμούς, σημαίνει ότι εξηγείτε σωστά το μάθημα και τα παιδιά το κατανοούν σε ικανοποιητικό βαθμό.


Οι μαθητές δεν διστάζουν να σας ζητήσουν βοήθεια


Ένα μεγάλο σημάδι πως είστε καλός εκπαιδευτικός, είναι όταν οι μαθητές σας ζητούν βοήθεια από εσάς. Σημαίνει ότι ξέρουν πως θα τους βοηθήσετε και δεν θα τους κρίνετε.


Οι μαθητές σας κάνουν εκπλήξεις και δώρα


Είναι πολύ συνηθισμένο, τα παιδιά να διοργανώνουν διάφορες εκπλήξεις για τους καθηγητές που εκτιμούν και που κάνουν καλό μάθημα. Αυτές οι εκπλήξεις, γίνονται συνήθως με αφορμή τα γενέθλια ή την γιορτή του εκπαιδευτικού. 


Οπότε, αν οι μαθητές σας βρίσκουν διάφορες αφορμές για να σας κάνουν έκπληξη και να σας πάρουν δώρα, όπως ημερολόγια https://www.twf.gr/category/imerologia/ , σημειωματάρια https://www.twf.gr/category/simiomataria/ , στυλό και άλλα, τότε πρέπει να βρίσκεστε σε καλό δρόμο στην καριέρα σας!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">