Recents in Beach

Αύριο (10/12) η ιδρυτική συνδιάσκεψη του νέου φορέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει μια νέα προσπάθεια σε όλη την χώρα, αποσκοπώντας στην δημιουργία ενός 'Νέου Φορέα', ενός 'Νέου Συνδικαλιστικού Οχήματος', το οποίο θα καταφέρει να συσπειρώσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που διεκδικούν την ύπαρξη ενός Πανεπιστημίου 'Δημόσιου', 'Δωρεάν', 'Δημοκρατικού', 'Ποιοτικού', 'Συμπεριληπτικού', 'Πραγματικά Ζωντανού'.

Οι δυνάμεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια έχουν εκκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια ανασύνταξης και υπέρβασης της κρίσης στα ΑΕΙ. Με μια νέα πρόταση και ένα πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που θέλει να διεκδικήσει ένα άλλο πανεπιστήμιο και μια άλλη κοινωνία. Με κεντρικό σύνθημα το #ψάξου, με στόχο τη συγκρότηση ενός νέου συνδικαλιστικού φορέα στα Πανεπιστήμια, μακριά από τις παθογένειες και τις πρακτικές των κυρίαρχων παρατάξεων.


Αθροίζοντας δυνάμεις με εκατοντάδες φοιτητές σε όλη τη χώρα, που συντάσσονται με το αίτημα για πολιτική αλλαγή, την κάλυψη των βασικών φοιτητικών αναγκών με ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, την αναβάθμιση των υποδομών του πανεπιστήμιου, καθώς και την ανασυγκρότηση των δομών του φοιτητικού κινήματος σε όλα τα επίπεδα. Μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα πραγματικά δημόσιο, δημοκρατικό, ποιοτικό και ζωντανό πανεπιστήμιο, χώρο χειραφέτησης και εκπαίδευσης μιας νέας γενιάς λαμπρών επιστημόνων.

Καλούμε κάθε Νέο και Νέα που φοιτά σε δημόσιο πανεπιστήμιο να υπογράψει την παρακάτω φόρμα και να μοιραστεί το κάλεσμα μας :

( https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePfzaLra1uwou7ewpbtYCHsaHO39KtmJaPHjJQX0IuY224-A/viewform?fbclid=IwAR3yu-0Muso7bqhB4IY3MTH1oWZQymIw2hipli3CRhoMuV5nbmFnYW8IzHI)

Ορίζοντας της παρακάτω διαδικασίας αποτελεί η ιδρυτική συνδιάσκεψη στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, όπου οι υπογράφοντες και οι υπογράφουσες της ιδρυτικής διακήρυξης, θα συνδιαμορφώσουν και θα επικυρώσουν την ίδρυση του 'Νέου Φορέα'.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">