Recents in Beach

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό

 


Κατέληξε ο 16χρονος Ρομά, Κώστας Φραγκούλης που τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξής του, τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τις τελευταίες ημέρες, ο 16χρονος έδινε μάχη για τη ζωή του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά όπως έγινε γνωστό σήμερα Τρίτη, υπέκυψε στα τραύματά του.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ" στις 5/12/22 στις 2:02π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση.

Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου.


Ο εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκιση του αστυνομικού:

Επιπλέον, την προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου, στη διάρκεια καταδίωξης, εισηγήθηκε χθες, ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Για το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του 34χρονου αστυφύλακα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, την οποία καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Κατά πληροφορίες, στην πρότασή του, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος, ωστόσο άγνωστο παραμένει αν πρόκειται να αλλάξει η εξέλιξη μετά και την είδηση του θανάτου του 16χρονου.

Προς το παρόν ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">