Recents in Beach

Παρουσίαση της επετειακής συλλεκτικής έκδοσης του Συγγραφέα Δημοσθένη Δόγκα, με τίτλο " Μικράς Ασίας 22, 1922-2022, 100 Χρόνια Μνήμης από την Μικρασιατική Εκστρατεία".

 


Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Διδυμοτείχου έλαβε χώρα η παρουσίαση της επετειακής συλλεκτικής έκδοσης του συγγραφέα Δημοσθένη Δόγκα , με τίτλο «Μικράς Ασίας 22,1922-2022,100 Χρόνια Μνήμης από την Μικρασιατική Εκστρατεία» η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Διδυμοτείχου , στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για την Μ. Ασία της καρδιάς μας . Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω επετειακή ποιητική συλλογή τέλη υπό την Αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου. 

Στο πάνελ των βασικών ομιλητών ήταν ο κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου( Δήμαρχος Διδυμοτείχου) , ο κ. Δημοσθένης Δόγκας( συγγραφέας) , ο κ. Δρίτσας Γεώργιος ( διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος ) , η κ. Τσιακιρακη Χρυσούλα (πρόεδρος Λαογραφικού Μουσείου Διδ/χου) , η κ. Γραμμενίδου Φωτεινή (πολιτισμολόγος με ειδίκευση στην τοπική ιστορία) και η κ. Ζαφειροπούλου Χρύσα (φιλόλογος) .

Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής , τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Διδ/χου -Ορεστιάδος και Σουφλίου πατέρας Κύριλλος , ύστερα απηύθυνε χαιρετισμό ο Ύπατος Αρχιμανδρίτης Οβανές Σαγντετζιάν και αναπληρωτής του Μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος , τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε να επισκεφτεί τη πόλη μας. Αναφορικά με τις στρατιωτικές Αρχές , τον λόγο πήρε ο Διοικητής της XVI Μ/Κ ΜΠ κ. Θεόδωρος Χατζηγεωργίου. Μεταξύ των επισήμων το παρόν έδωσε επίσης ο Υποδιοικητής της XVI Μ/Κ ΜΠ κ. Γιοβανούδης Νικόλαος , η εκπρόσωπος του Βουλευτή Ν. Έβρου Αναστασίου Δημοσχάκη ,κ. Ζηλιασκοπούλου Ευαγγελία ,ο π. Δήμαρχος κ. Πατσουρίδης Παρασκευάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπιλιακάκης και κ. Θεοδοσίου , πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων-φορέων του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 



Την εκδήλωση πλαισίωσαν 22 χορευτές/τριες και μουσικοί του του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Ομίλου Αρμενίων Κομοτηνής «ΟΥΡΑΡΤΟΥ», οι οποίοι/ες έδωσαν μία καλλιτεχνική νότα στην εκδήλωση  και πραγματικά καθήλωσαν το κοινό με τις μουσικοχορευτικές τους ικανότητες. 

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο κ . Δημοσθένης Δόγκας εξέφρασε τις θερμές τους ευχαριστίες και πρόσφερε ανθοδέσμες στους ομιλητές/τριες του πάνελ , στον Ύπατο Αρχιμανδρίτη Οβανές Σαγντετζιάν και στην υπεύθυνη του χορευτικού σχήματος κ. Ρουσάνα Ζοχραμπιάν . Τέλος, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου χαιρέτησε την ευγενική κίνηση του συγγραφέα και του προσέφερε με την σειρά του το συγγραφικό έργο του κ. Γουρίδη Αθανασίου , το οποίο μιλάει για την πλούσια ιστορία της πόλης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">