Recents in Beach

Μεροκάματο 800 € για τις ''Γαλάζιες Ακρίδες'' στο υπουργείο Εργασίας!

 


Έναν απίστευτα προκλητικό τρόπο βρήκε η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη για να κάνει ένα «μικρό» δώρο σε λίγους και εκλεκτούς συνεργάτες της. Υπό το πρόσχημα της σύστασης ομάδας εργασίας, η κυρία Στρατινάκη χαρίζει 800 ευρώ σε 17 υπαλλήλους του υπουργείου, ποσό ικανό να καλύψει το κομμένο εδώ και μία δεκαετία δώρο Χριστουγέννων για τους εργαζομένους στο Δημόσιο.

Ανάμεσα στους 17 που θα πάρουν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση επειδή απλά έκαναν τη δουλειά τους είναι δύο υπάλληλοι αποσπασμένοι στο ιδιαίτερο γραφείο της, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η επιτροπή έχει «διακομματική» στήριξη, καθώς σε αυτή συμμετέχουν γνωστό συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚ αλλά και εκλεγμένο στα συλλογικά όργανα του υπουργείου Εργασίας στέλεχος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΜΕ).


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2022 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συγκροτείται ομάδα εργασίας 17 ατόμων, τα μέλη της οποίας θα λάβουν εφάπαξ αποζημίωση 800 ευρώ έκαστο για τη συμμετοχή τους σε αυτή (σύνολο 13.600 ευρώ). Αντικείμενο της ομάδας είναι «η αποπεράτωση των απαιτούμενων διαδικασιών προκειμένου για την υπαγωγή των επιχειρήσεων θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων και χώρων παραστάσεων, καθώς και επιχειρήσεων κινηματογράφου και διανομέων κινηματογραφικών ταινιών, στην οικονομική ενίσχυση για το έτος 2021, όπως εξέταση αιτήσεων και δικαιολογητικών που έχουν υποβάλει οι επιχειρήσεις θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων και χώρων παραστάσεων, καθώς και οι επιχειρήσεις κινηματογράφου και διανομέων κινηματογραφικών ταινιών στην πλατφόρμα stirizoumetonpolitismo.services.gov.gr, συμπεριλαμβανομένων των ορθών επαναλήψεων, εισήγηση για έγκριση ή απόρριψη και καταχώριση της τελικής εισήγησης στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, μετά από διασταύρωση των στοιχείων, όπως περιγράφονται στο κανονιστικό πλαίσιο, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων».


Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Το πρώτο παράδοξο και παράλογο της όλης διαδικασίας είναι ότι το έργο της επιτροπής ξεκινά με τη δημοσίευση της απόφασης, δηλαδή στις 14 Δεκεμβρίου, και ολοκληρώνεται… την επομένη, στις 15 Δεκεμβρίου 2022! Δηλαδή, οι συμπαθείς κατά τα άλλα υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας θα πάρουν τα 800 ευρώ της εφάπαξ ενίσχυσης για δουλειά μίας ημέρας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΥΑ προβλέπει ότι η ομάδα εργασίας «συνεδριάζει εκτός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, και εκτός του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ή με τη χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης». Κάτι για το οποίο είναι άξιοι συγχαρητηρίων, αλλά σίγουρα δεν κοστολογείται με 800 ευρώ.

Τουλάχιστον υπάρχει η δικλίδα ασφαλείας για τον έλεγχο της ορθότητας της διαδικασίας, αφού η ΚΥΑ προβλέπει πως η ολοκλήρωσή της «βεβαιώνεται από τη γενική γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», δηλαδή από την ίδια την κυρία Στρατινάκη.

Είτε οι υπάλληλοι έκαναν τη δουλειά τους σε μία ημέρα (όπως λένε τα έγγραφα που δημοσιεύουμε) είτε σε δύο ή τρεις εβδομάδες, η ουσία είναι ότι δεν έκαναν τίποτε άλλο από αυτό για το οποίο πληρώνονται. Μπορεί οι αμοιβές για συμμετοχή σε ομάδες εργασίας να έχουν καταργηθεί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, από τις μνημονιακές διατάξεις και χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι να καλούνται να συμμετέχουν παρέχοντας υπηρεσίες αμισθί, αλλά προφανώς για τους ημετέρους λύσεις υπάρχουν…

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">