Recents in Beach

Νεκταρία Αγγελάκη: ''Πάμε σε γιατρούς αλλά και σε ασθενείς διαφορετικών ταχυτήτων εντός του ΕΣΥ.''

 


Η γνωστή Εργατολόγος και Μέλος της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική-Συμμαχία κ. Νεκταρία-Ελευθερία Αγγελάκη σχολίασε τα κάτωθι αναφορικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για το ΕΣΥ που συζητείται στην ολομέλεια της βουλής.

''Το Υπουργείο Υγείας επικαλούμενο υπαρκτά προβλήματα ανεπαρκούς στελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας και απροθυμίας των γιατρών να καλύψουν ακόμα και μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία της επαρχίας, δρομολογεί με το νέο ν/σ  τη σταδιακή κατάργηση του θεσμού της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (ΠΑΑ) των γιατρών ΕΣΥ. 

 Δεν πρόκειται όμως για μια απλή αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, που δήθεν δίνει ευελιξία στο σύστημα και στους ασθενείς ευχέρεια επιλογής. Αλλάζει όλη η φιλοσοφία του δημόσιου συστήματος υγείας. Από την καθολική και ισότιμη φροντίδα με όρους δημόσιας κάλυψης την οποία διασφάλιζε ο γιατρός-δημόσιος λειτουργός που ήταν αποκλειστικά απασχολούμενος στις δημόσιες δομές υγείας και  αφοσιωμένος  στη περίθαλψη χωρίς οικονομική συναλλαγή,  πάμε σε γιατρούς αλλά και σε ασθενείς διαφορετικών ταχυτήτων εντός του ΕΣΥ. 

Αυτοί που θα θιγούν θα είναι κυρίως οι ασθενείς, που θα επιβαρυνθούν οικονομικά για να εξυπηρετηθούν σε ιδιωτικές δομές ή δεν θα έχουν εύκολη πρόσβαση στην πρωινή δωρεάν λειτουργία των νοσοκομείων. Θα θιγούν  ταυτόχρονα  οι γιατροί του ΕΣΥ που θα επιμείνουν στην ΠΑΑ και θα επωμιστούν τα περιστατικά χωρίς «οικονομικό ενδιαφέρον», αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό όσων  νοσοκομειακών γιατρών επιλέξουν τη νέα εργασιακή σχέση.''

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">