Recents in Beach

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ούτε μια σπιθαμή γης σε φασίστες και ναζί.

 


Άγνωστοι βανδάλισαν το εβραϊκό μνημείο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης, προκαλώντας φθορές και σχεδιάζοντας ναζιστικά σύμβολα. Το συμβάν προκάλεσε δηλώσεις καταδίκης τόσο από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ), αλλά και από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης που στην ανακοίνωση της αναφέρει τα κάτωθι:

''Να τελειώνουμε με τα νεοναζιστικά πανηγύρια των θιασωτών του μίσους. 

Η ιστορική μνήμη δεν βεβηλώνεται απ' τους εχθρούς του λαού.

Εχθές στην πόλη μας, μια ομάδα νεοναζιστικών στοιχείων βεβήλωσε το Εβραϊκό μνημείο εντός του ΑΠΘ.

Οι πολυπληθείς αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εγκατεστημένες εντός του campus, δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον για την προστασία του μνημείου ενάντια στη ναζιστική θηριωδία, παρά την κοινοβουλευτική επιβράβευση. Τουναντίον φάνηκε πως θεωρούν απειλή τους αγώνες της φοιτητιώσας νεολαίας για ένα δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο κι όχι τη δράση των νεοναζί εγκληματιών. 

Το κυβερνητικό αφήγημα σε σχέση με την 'ασφάλεια' που προσφέρουν οι αστυνομικές δυνάμεις καταρρέει για ακόμη μια φορά, αναδεικνύοντας την συστηματική εργαλειοποίηση της έννοιας της 'ασφάλειας', ως μοχλού για την ισοπέδωση των κοινωνικών ελευθεριών και των λαϊκών αναγκών. 

Η ανοχή στην επανεμφάνιση των νεοναζιστικών μορφωμάτων, όπως και στην Φλώρινα πρόσφατα, αναδεικνύει την ανάγκη του αστικού κράτους να αποπροσανατολίσει και να πλήξει το λαϊκό κίνημα που αντιτάσσεται στην νεοφιλελεύθερη κυβερνητική κανονικότητα. Η μαζικότητα του αντιφασιστικού κινήματος, όπως και στην περίπτωση της Φλώρινας και πρωτύτερα στη Σταυρούπολη, αποτελεί την πυξίδα μας ενάντια σε κάθε οργανωμένη προσπάθεια επανεμφάνισης των νεοναζί.

Ούτε μια σπιθαμή γης σε φασίστες και ναζί.''




 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">