Recents in Beach

''Η Μαρία με τα μυστικά...'' - Του Λάμπρου Παπαδή (Βίντεο)

 


Υποψίες για απάτη σε βάρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ελέγχεται η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη σχετικά με τις αμοιβές των βοηθών της στην Ευρωβουλή, με την Ευρωπαία εισαγγελέα να ζητά άρση της ασυλίας της.

Η Λόρα Κόβεσι ζήτησε σήμερα, Πέμπτη, την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη αλλά και της Εύας Καϊλή, μετά από έρευνα της OLAF, η οποία κάνει λόγο για υποψία απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε., σχετικά με την διαχείριση της κοινοβουλευτικής της αποζημίωσης και συγκεκριμένα για τις αμοιβές των βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, οι δύο ελεγχόμενες δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας.

Σύμφωνα με κομματικά στελέχη της ΝΔ, η κ. Σπυράκη είχε δώσει άτυπη άδεια σε κάποιο μέλος της υπηρεσίας της που είχε πρόβλημα υγείας και καθώς εντοπίστηκε, ελέγχεται για κακοδιαχείριση κοινοτικών πόρων. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι προφανώς αυτή η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με το QatarGate, αλλά πηγαίνει πακέτο για την άρση ασυλίας.

Η Μαρία Σπυράκη ξεκίνησε να ασκεί την δημοσιογραφία το 1992 και εργάστηκε σε πλήθος Μέσω Ενημέρωσης. Από το 2003 και για έναν χρόνο εργάστηκε στον Τομέα Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το 2004 τοποθετήθηκε στο γραφείο του Σταύρου Δήμα, τότε Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τον Μάρτιο του 2014, η Μαρία Σπυράκη παραιτήθηκε από την ενεργό δημοσιογραφία, για να συμμετέχει στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Στις Εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, η Μαρία Σπυράκη εξελέγη Ευρωβουλευτής της ΝΔ (ΕΛΚ) και μάλιστα πρώτη σε σταυρούς προτίμησης. Ενώ δεν είναι μακριά η εποχή που παραδέχτηκε δημόσια σε συνέντευξή της στο Κρήτη TV το 2014 ότι ως δημοσιογράφος γνώριζε για το περίφημο «bank run» του 2012 και δεν αποκάλυψε τίποτα ως όφειλε βάση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ηθικής.

«Η Ελλάδα είχε bank run την περίοδο ανάμεσα στις εκλογές του Μαίου και του Ιουνίου του 2012, δηλαδή στην πραγματικότητα οι άνθρωποι πήγαιναν στις τράπεζες και έπαιρναν τα λεφτά τους...
Αυτό ήταν κάτι που ποτέ δεν μπορούσε να πει ένας άνθρωπος στη θέση μου. Δεν μπορούσε δηλαδή να πει ότι μπορούσε να έρθει μια στιγμή που κάποιος θα πήγαινε στην τράπεζα και θα έλεγε “καλησπέρα σας, θέλω 10.000” και θα του έλεγε η τράπεζα “λυπούμεθα, δεν έχουμε”. Γιατί εκεί θα τελείωναν όλα», είπε χαρακτηριστικά..».
Ενώ είχε συμπληρώσει ότι: 

«Υπήρχε μια διαδικασία που ήταν πολύ οδυνηρή. Ήταν η διαδικασία της τροφοδοσίας της Ελλάδος με μετρητά. Έφευγε το αεροπλάνο από την Ελευσίνα, πήγαινε στην Ιταλία και επέστρεφε με μετρητά που πήγαιναν στην Τράπεζα της Ελλάδος και μοιράζονταν στις τράπεζες. Αυτό δεν το περιγράψαμε ποτέ. Δεν είχαμε και δικαίωμα να το πούμε ποτέ. Και προφανώς τη διήγηση δεν μπορώ να σας πω από ποιον την έχω, αλλά την έχω από εκείνους που το ήξεραν με όλη τους τη λεπτομέρεια».

«Γνώριζα ότι τροφοδοτούνταν οι τράπεζες από τον Μάιο έως τον Ιούνιο με μετρητά διότι υπήρχε μεγάλη απόσυρση χρημάτων. Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον. Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Το πήρα στο “μαξιλάρι μου”», δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ η οποία στις 14 Νοεμβρίου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφια με τη ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2023.


Έφτασε σε σημείο να μιλάει για δημοσιογραφική δεοντολογία η Μαρία Σπυράκη, γνωστή απ’ την υπόθεση των αεροπλάνων τα οποία μετέφεραν τα χαρτονομίσματα για να γεμίζουν οι τράπεζες την επίμαχη περίοδο των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Πικραμένου με την ίδια να παραδέχεται ότι ΕΚΡΥΒΕ την είδηση...Το ίδιο έκανε και η διοίκηση του τότε MEGA, το οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά τότε κατάφερε να μετατρέψει σε μια προπαγανδιστική ντουντούκα στην οποία αρνούνται να εμφανιστούν πολιτικοί που είχαν μια σταγόνα αξιοπρέπειας και το είχαν κατρακυλήσει στα έσχατα όρια της αναξιοπιστίας και τηλεθέασης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">