Recents in Beach

Όλα όσα θέλεις να μάθεις για την αρθροσκόπηση ώμου

 


Είναι πέρα για πέρα λογικό να μας τρομάζει οτιδήποτε έχει να κάνει με ιατρικές επεμβάσεις. Όμως, είναι παράλογο να αναζητούμε λύσεις πέρα από αυτές που μας προτείνει ο ίδιος μας ο γιατρός. Αν επισκεφθήκατε τελευταία κάποιον ορθοπεδικό που σας συνέστησε την αρθροσκόπηση ώμου, τότε δεν έχετε ανησυχείτε για τίποτα. Μιλάμε για τη λιγότερο επεμβατική μέθοδο που σχετίζεται με την αντιμετώπιση προβλημάτων στον ώμο.

Κι επειδή γνωρίζουμε ότι οι όποιες ανησυχίες σας παραμένουν αλώβητες, πάμε να μάθουμε λίγα παραπάνω πράγματα για αυτήν την επέμβαση.

Τι είναι η αρθροσκόπηση ώμου;

Η αρθροσκόπηση ώμου είναι μια χειρουργική διαδικασία που αποτελεί λύση για πολλά προβλήματα που εμφανίζονται στην περιοχή. Για την επιτυχή πραγματοποίησή της, χρειάζονται τρεις με τέσσερις τομές, στο δέρμα, με μήκος μικρότερο το ενός εκατοστού. Μέσα σε μία από αυτές τις τομές, εισάγεται μία κάμερα, το αρθροσκόπιο, που δίνει μία ξεκάθαρη εικόνα στον χειρουργό – ορθοπεδικό για το μέγεθος του προβλήματος. Βάσει της εικόνας που παίρνει ο χειρουργός, εντοπίζεται κάθε πρόβλημα, είτε είχε εντοπιστεί πρωτύτερα είτε όχι. 

Η επέμβαση γίνεται με ειδικά, αρθροσκοπικά εργαλεία, των οποίων το μικροσκοπικό μέγεθος εγγυάται την άμεση ανάρρωση και αποκατάσταση του ασθενούς.

Γιατί μου την πρότεινε ο ορθοπεδικός μου;

Γιατί κατά πάσα πιθανότητα, το πρόβλημά σας δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί με απλή φυσικοθεραπεία ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Η αρθροσκόπηση ώμου έχει οριστικά αποτελέσματα, κάτι που σημαίνει ότι το όποιο πρόβλημά σας δεν πρόκειται να σας απασχολήσει μετά.

Η αρθροσκόπηση ώμου προτείνεται για μια σειρά προβλημάτων, όπως η θυλακίτιδα ώμου, η τενοντίτιδα που καταλήγει σε ρήξη τενόντων του ώμου και το εξάρθρημα. Λόγω της σταθερότητας των αποτελεσμάτων της, η επέμβαση αυτή προτείνεται ανεπιφύλακτα σε άτομα νεαρής ηλικίας, κυρίως αν αυτά αθλούνται καθημερινά.

Τι χρειάζεται να γνωρίζω πριν την κάνω;

Ότι μιλάμε για μια επέμβαση με άριστα αποτελέσματα. Λόγω των μικρών τομών που απαιτούνται, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι επίσης άρτιο, αφού δεν θα «κληρονομήσετε» καμία ουλή. Η αρθροσκόπηση ώμου, ανάλογα την περίπτωση, μπορεί να διαρκέσει από μία έως και δύο ώρες. Η παραμονή στο νοσοκομείο μετά από αυτήν δεν είναι ποτέ μεγαλύτερη από τρεις ώρες.

Πόσο κρατά η αποκατάσταση;

Ο ώμος σας θα είναι πλήρως λειτουργικός μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Για να επιταχύνετε την αποκατάστασή του, θα πρέπει να τηρήσετε κατά γράμμα το πλάνο ασκήσεων που θα σας δώσει ο χειρουργός ορθοπαιδικός σας, κομμένο και ραμμένο για την περίπτωσή σας.

Αν σας έχει προτείνει ο γιατρός σας, λοιπόν, αυτή τη μέθοδο για την επίλυση των προβλημάτων με τον ώμο σας, τότε μπορείτε να ανακουφιστείτε. Τα αποτελέσματα θα σας αποζημιώσουν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">