Recents in Beach

Τους έδωσε το κτίριο του παλαιού νοσοκομείου κι αυτοί ..... κλάδεψαν τα δένδρα !!


Καμαρώνουν για αυτό τους επίτευγμα  με δελτίο τύπου και φωτογραφίες 

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν 5 περίπου χρόνια έλυσε ένα θέμα που είχε απασχολήσει και τον δήμο και την περιφέρεια όπως και πολλούς φορείς, αυτό του παλαιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο παραχώρησε στην περιφέρεια ΑΜΘ.

Η περιφέρεια μετά από τόσα χρόνια, λέγοντας κατα καιρούς για τη στατικότητα του κτιρίου κ.λ.π , αποφάσισαν να "αξιοποιήσουν" το κτίριο με  το κλάδεμα των δένδρων .......για κάτι που πανηγυρίζουν μάλιστα!!!

Οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου περιμένουν ακόμη να γίνει το διοικητήριο που θα στεγάσει  όλες τις υπηρεσίες.

Διαβάστε το ΔΤ  της περιφερειακής ενότητας Έβρου 


 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αλλάζει όψη το συγκρότημα του παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης


Αυτοψία στις εργασίες που υλοποιούνται στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης επί της οδού Δήμητρας, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς συνοδευόμενος από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Έβρο Ευδοξία Κώττη. 

Οι εργασίες αφορούν στο κλάδεμα των δέντρων εντός του οικοπέδου των εγκαταστάσεων του παλιού Νοσοκομείου, απομάκρυνση τυχόν επικίνδυνων για πτώση κλαδιών και δέντρων, ενίσχυση της υπάρχουσας περίφραξης έως ότου αποκατασταθεί με νέα, καθαίρεση ετοιμόρροπου φυλακίου εισόδου και αντικατάστασή του με νέα προκατασκευασμένα γραφεία (isobox), εγκατάσταση αναδόχου περιφρούρησης σε 24ωρη βάση και έλεγχο εισόδου στο χώρο.


 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι ο εξωραϊσμός και το νοικοκύρεμα ενός χώρου που επί 20 χρόνια ήταν εγκαταλειμμένος, υπέστη φθορές και βανδαλισμούς, προκειμένου αυτός να γίνει λειτουργικός, επισκέψιμος και κατάλληλος κόμβος συγκέντρωσης υπηρεσιών της Περιφέρειας και του δημοσίου.  

Ειδικότερα, ήδη είναι σε εξέλιξη από την Περιφέρεια οι διαδικασίες έγκρισης και χρηματοδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της πρώην Μοριακής Βιολογίας μέσω του προγράμματος ΗΛΕΚΤΡΑ, με σκοπό την μετεγκατάσταση σε αυτό των υπηρεσιών του κεντρικού κτιρίου της Π.Ε. Έβρου, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και μείωσης της δημοσιονομικής δαπάνης, από τον μισθωμένο χώρο όπου στεγάζονται μέχρι σήμερα. 

Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και ξεκινούν οι εργασίες σύνταξης μελέτης στατικής επάρκειας του παλαιού κεντρικού κτιρίου του Νοσοκομείου, εμβαδού περίπου 4 χιλιάδων τ.μ. προκειμένου να επαναξιολογηθεί ο τρόπος αξιοποίησης του. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα είχε περιφραχτεί από την Περιφέρεια περιμετρικά με ειδικό μεταλλικό δικτύωμα, που απαγόρευε την πρόσβαση εντός αυτού, για λόγους ασφαλείας. 

Ταυτόχρονα, αυξάνοντας τα επίπεδα ασφαλείας του συγκροτήματος, έχει υπογραφεί σύμβαση με εταιρία φύλαξης, 24ωρης λειτουργίας για όλο το χρόνο, ενώ επισκευάσθηκε και ενισχύθηκε τμήμα της κατεστραμμένης περίφραξης του αύλειου χώρου, στην οποία θα τοποθετηθεί φωτισμός, αλλά και κάμερες επιτήρησης από την εταιρεία Security. Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί ότι στο κτιριακό συγκρότημα "Β", στεγάζονται ήδη οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, καθώς οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, όπως και τα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Έβρου. 

Το συγκρότημα του παλαιού νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, που επί πολλά χρόνια αποτελούσε μνημείο ντροπής και εγκατάλειψης, προκαλώντας διαμαρτυρίες και αρνητικά σχόλια, σταδιακά αλλάζει. 

Από το 2020 που ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης του κτιριακού συγκροτήματος στην Περιφέρειά μας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με ενέργειες του περιφερειάρχη μας Χρήστου Μέτιου και εμού προσωπικά, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου αισθητικά και λειτουργικά πολυχώρου στέγασης υπηρεσιών, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών και της περιοχής γενικότερα».Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">