Recents in Beach

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση του χώρου πρασίνου πλησίον Ηρώου Μάκρης

 


Τη σύμβαση έργου για την ανάπλαση του χώρου πρασίνου πλησίον Ηρώου Μάκρης υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, Ευάγγελο Πατελούδη.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν ήπιες παρεμβάσεις, οι οποίες δεν μεταβάλλουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και έχουν σαν στόχο την αισθητική αναβάθμισή της, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος καθώς επίσης και την ταυτόχρονη οριοθέτηση και δημιουργία θεματικών τμημάτων του χώρου.

Στον προβλεπόμενο από τη μελέτη χώρο, όπου υπάρχει παιδική χαρά για μικρά παιδιά,  θα γίνει  τσιμεντόστρωση με επίστρωση πλακών σχιστόλιθου καφέ και γκρι χρώματος και επάνω θα τοποθετηθεί ξύλινη πέργολα, η οποία θα προστατεύει κατά του καλοκαιρινούς κυρίως μήνες του επισκέπτες. Κάτω από την πέργολα θα τοποθετηθούν ξύλινα καθίσματα (παγκάκια) και επίστυλοι κάδοι σκουπιδιών. Επιπλέον, θα τοποθετηθούν τρία όργανα άθλησης ενηλίκων, δωρεά του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάκρης.
Στόχος αυτής της ανάπλασης είναι η απασχόληση των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων, ταυτόχρονα με τα μικρά παιδιά που συνοδεύουν στην παιδική χαρά, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος ξεκούρασης αποτελεί, ιδιαίτερα κατά του καλοκαιρινούς μήνες, χώρο συνάθροισης του κοινού. Κατά την είσοδο στον χώρο, θα τοποθετηθεί πινακίδα για την χρήση του χώρου και για άτομα με ειδικές ανάγκες (τυφλούς) προωθώντας την ευαισθησία και τον πολιτισμό.

Η δαπάνη του έργου θα φτάσει στο ποσό των 15.000,00 €,  συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">