Recents in Beach

Δολοφονία Άλκη: Τα πρώτα λόγια των 12 κατηγορούμενων – Τι ισχυρίστηκαν

 


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Στο μεταξύ, φίλαθλοι του Άρη, που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, μόλις αντιλήφθηκαν τους κατηγορούμενους ξέσπασαν σε σφοδρές αποδοκιμασίες και επικράτησε ένταση.

Στο μεταξύ, η δίκη ξεκίνησε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και την εξαίρεση ορισμένων ενόρκων, κατόπιν αιτήματός τους.

Τι είπαν οι 12 κατηγορούμενοι:

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ως προς της κατηγορίες που τους αποδίδονται, οι κατηγορούμενοι δεν αποδέχτηκαν τις κατηγορίες για τον θανάσιμο τραυματισμό του Άλκη Καμπανού.

1ος: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες, δεν ήμουν εκεί. Λυπάμαι πολύ.
2ος: Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω να πω κάτι άλλο.
3ος: Λυπάμαι πολύ που ήμουν παρών. Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.
4ος: Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη. Ήμουν παρών δεν έκανα τίποτε.
5ος: Λυπάμαι πολύ, αρνούμαι τις κατηγορίες. Ήμουν παρών δεν έχω κάνει τίποτε.
6ος: Αρνούμαι τις κατηγορίες.
7ος: Αρνούμαι τις κατηγορίες.
8ος: Αρνούμαι τις κατηγορίες. Λυπάμαι πολύ.
9ος: Συμμετείχα στο περιστατικό. Αρνούμαι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου στην οικογένεια του Άλκη που βρισκόμουν στο περιστατικό.
10ος: Συγγνώμη στην οικογένεια του Άλκη και στην οικογένεια των Β. Και Κ.. Λυπάμαι που βρισκόμουν. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου. Ζητώ να τιμωρηθώ για αυτά που έκανα. Χτύπησα τον Κ., αλλά δεν ήρθα σε επαφή με τους άλλους.
11ος: Αρνούμαι τις κατηγορίες. Ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη.
12ος: Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Άλκη και στις άλλες οικογένειες. Εγώ είχα το ρόλο του ταξιτζή, δεν κατέβηκα ποτέ από το αμάξι.

Παράλληλα, μακέτα προσκόμισε ο συνήγορος υπεράσπισης του 12ου κατηγορουμένου, από το σημείο της φονικής επίθεσης που δέχτηκε ο Άλκης Καμπανός και οι φίλοι του στη Χαριλάου.

Πηγή: grtimes.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">