Recents in Beach

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης: Πρέπει επιτέλους να μπει φρένο στην υποβάθμιση της ΕΡΤ3

 


Ανακοίνωση αναφορικά με την συνεχιζόμενη τακτική υποβάθμιση της ΕΡΤ3 εξέδωσε η Ν.Ε.  Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούμε όλο το προηγούμενο διάστημα την μεθοδευμένη υποβάθμιση και περιθωριοποίηση της ΕΡΤ3 με απόφαση της κεντρικής διοίκησης της ΕΡΤ και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά.

Όπως μεταξύ άλλων καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Ζούλας κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στην αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ3 «επέμεινε στην κεντρική διαχείριση του ενημερωτικού προγράμματος από την Αθήνα, χωρίς την αξιοποίηση συντακτών της ΕΡΤ3 ακόμη και όταν πολιτικοί αρχηγοί επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα».

Αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, κεντρική διαχείριση της πληροφορίας, περιορισμός των εργαζομένων και των δομών της περιφέρειας.

Η ΕΡΤ3 έχει στο δυναμικό της ένα έμπειρο δημοσιογραφικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό που μπορεί να καλύψει και να μεταδώσει τα γεγονότα στη Β. Ελλάδα, την περιφέρεια και τα Βαλκάνια, με αντικειμενικότητα και επαγγελματισμό. Το έχει αποδείξει άλλωστε στο παρελθόν.

Η διοίκηση της ΕΡΤ και το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου οφείλουν να διακόψουν κάθε σχεδιασμό για περαιτέρω συρρίκνωση του ρόλου της ΕΡΤ3, με δεδομένο μάλιστα ότι βρισκόμαστε σε μια εκλογική χρονιά κατά την οποία ο δημόσιος διάλογος οφείλει να γίνεται μέσα από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης εκφράζει τη στήριξη του στους εργαζόμενους/ες της ΕΡΤ3 που διατυπώνουν με σαφήνεια την αγωνία τους για το μέλλον του δημόσιου φορέα που υπηρετούν.

ΥΓ. Αναρωτιόμαστε, πώς σχολιάζουν την πλήρη υποβάθμιση της ΕΡΤ3 οι κυβερνητικοί βουλευτές και τα «γαλάζια» στελέχη της πόλης; Για άλλη μια φορά έχουν πάθει αφωνία για τα πραγματικά προβλήματα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">