Recents in Beach

Παράσταση διαμαρτυρίας της Α' ΕΛΜΕ Έβρου

 


Το ΔΣ της Α ́ ΕΛΜΕ Έβρου καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά σε



ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΩΡΑ 14:00

ΣΤΗΝ ΔΔΕ Έβρου


στα πλαίσια της πανελλαδικής τρίωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ 

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ να σταματήσει η ομηρία των χιλιάδων νεοδιόριστων συναδέλφων μας που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν την προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  ως δόκιμοι νεοδιόριστοι και δεν έχουν μονιμοποιηθεί.

  • Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής.

  • Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών. 

  • Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας

  • Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έπρεπε να είχε εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.  



Παρόλα αυτά το Υπουργείο αρνείται να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση των χιλιάδων συναδέλφων μας με αποτέλεσμα να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας.


Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους.



Απαιτούμε 

  • την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

  • την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών (με βάση τα αιτήματα που ψηφίστηκαν στο 20ό συνέδριο)   

                                                    το ΔΣ  της Α΄ΕΛΜΕ                                       

                                                        


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">