Recents in Beach

Μητσοτάκης: «Νατοϊκά νησιά του Αιγαίου»!


 Αλήθεια το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει τα ελληνικά δίκαια στο Αιγαίο; Δεύτερη επικίνδυνη διατύπωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις «διαφορές» με την Τουρκία.

Διαβάζαμε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη που παραχώρησε από την Αλεξανδρούπολη και δεν πιστεύαμε όταν το είδαμε: «Νατοϊκά νησιά»!

Είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το τι θα κάνει το Κογκρέσο σε σχέση με το τουρκικό αίτημα είναι δικό του θέμα. Όμως θέλω να σας παραπέμψω σε δηλώσεις σημαντικών αξιωματούχων στο Κογκρέσο, οι οποίες λένε ξεκάθαρα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να πουληθούν σύγχρονα οπλικά συστήματα στην Τουρκία είναι να αλλάξει η Τουρκία τη συμπεριφορά της. Και μέχρι στιγμής, όταν έχουμε μια χώρα η οποία δυστυχώς εξακολουθεί να κάνει υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και αυτό που ενδιαφέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι αυτά είναι νατοϊκά νησιά, είναι νησιά μιας σύμμαχης χώρας στο NATO, προφανώς αυτή είναι μια πρακτική η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί»!

Να μας συγχωρείτε, αλλά με τέτοιες διατυπώσεις ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι. Τι σημαίνει νατοϊκά νησιά; Για παράδειγμα, αναγνωρίζει το ΝΑΤΟ τα ελληνικά δίκαια αιτήματα στο Αιγαίο; Και γιατί η Ελλάδα δεν κατόρθωσε να μην πουληθούν τα F-16 στην Τουρκία, μπαίνοντας σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι εξοπλισμών, που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία και την προοπτική της χώρας, αλλά και στην καθημερινή ζωή των πολιτών ένθεν κακείθεν του Αιγαίου; Επιπλέον, το ΝΑΤΟ επιμένει στην επιστράτευση των «μηχανισμών αποκλιμάκωσης» Ελλάδας και Τουρκίας στην περιοχή, τακτική που ευνοεί τα επιθετικά σχέδια της Άγκυρας.

Τα νησιά στο Αιγαίο είναι ελληνικά- εδώ τελεία, δεν είναι «και νατοϊκά»! Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί αμφιλεγόμενες διατυπώσεις. Έχει προηγηθεί ουκ ολίγες φορές η χρησιμοποίηση της φράσης «οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», όταν η διαφορά είναι μόνο μία: Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών. Εκτός και αν ψήνεται κάτι άλλο στο παρασκήνιο…

Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">