Recents in Beach

Υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ: Οι σίγουροι και τα νέα πρόσωπα που αλλάζουν τους συσχετισμούς.

 


Με ισχυρή παρουσία των γυναικών και ονόματα εκπλήξεις που μπορούν να αλλάξουν τους νυν εσωκομματικούς συσχετισμούς και την κατάταξη των βουλευτών, αναμένονται τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στο νόμο Θεσσαλονίκης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδέχεται να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη το 80% των υποψηφιοτήτων έχει προκριθεί, αλλά όλα τα ονόματα θα «περάσουν» πρώτα από το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος την επόμενη εβδομάδα για να πάρουν την τελική έγκριση από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ανανέωσης και αλλαγών στη δυναμική των υποψηφίων, καταγράφει και πρόσφατη δημοσκόπηση στην Α Θεσσαλονίκης, για τους βουλευτές και τις υποψηφιότητες.

Εκ των πραγμάτων πάντως, υποψήφιοι βουλευτές και πάλι θα είναι οι νυν βουλευτές και ίσως κάποιοι από τους υποψήφιους του 2019, που κατέγραψαν σημαντικό αριθμό σταυρών. Από τους νυν εκλεγμένους, οι Κατερίνα Νοτοπούλου, με 28.004 σταυρούς το 2019, και ο Γιάννης Αμανατίδης με 20.801, «πλασάρονται» στην κορυφή της κατάταξης. Οι Χρήστος Γιαννούλης, (17.656), Κώστας Ζουράρης (15.370) και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, (14.063), που έπονται, θα πρέπει να παλέψουν για να διατηρηθούν ψηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, σε μία εκλογική μάχη, όπου, όπως φαίνεται όλα είναι ανοιχτά. Σαφώς όλοι οι νυν βουλευτές διαθέτουν ένα σαφές προβάδισμα έναντι όλων των υπολοίπων υποψηφίων, αλλά στην Α Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, η είσοδος στο ψηφοδέλτιο νέων ονομάτων και η παρουσία έμπειρων στελεχών, με θητεία στα κοινοβουλευτικά έδρανα, εκτιμάται ότι θα διαμορφώσουν ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον για τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖ – ΠΣ. Από το ψηφοδέλτιο του 2019, στην Α Θεσσαλονίκης, από όσους πέρασαν τον πήχη των 10.000 σταυρών, πιθανά και πάλι υποψήφιοι θα είναι, ο εκπαιδευτικός Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (13.620), έμπειρο στέλεχος της Αριστεράς με θητεία στην Βουλή και στους κοινωνικούς αγώνες, ο δικηγόρος Μάρκος Μπόλαρης (12.908) με μεγάλη εμπειρία στα κοινοβουλευτικά έδρανα και στην αυτοδιοίκηση, ο οποίος όμως τελικά μπορεί να είναι υποψήφιος στις Σέρρες, και η εικαστικός Έλλη Χρυσίδου (11.062) που έχει αξιοσημείωτη παρουσία στα αυτοδιοικητικά και στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. UnmuteRemaining Time -0:00   Fullscreen UnmuteRemaining Time -0:00   Fullscreen Η πρώην βουλευτής Κυριακή Τεκτονίδου (11.271) φέρεται ότι έχει αλλάξει στρατόπεδο και διεκδικεί μία θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ενώ η πρώην ΥΜΑΘ Ελευθερία Χατζηγεωργίου (10.706), πιθανά δεν θα είναι και πάλι υποψήφια.

Τα νέα ονόματα:

Ένα από τα ονόματα που είχαν ακουστεί έντονα το προηγούμενο διάστημα, για την Α Θεσσαλονίκης, ήταν της τραγουδίστριας Τάνια Τσανακλίδου, η οποία όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν επιθυμεί να εμπλακεί στα εκλογικά πράγματα. Ένα ακόμα όνομα που έχει ακουστεί, για το ψηφοδέλτιο στην πρώτη εκλογική περιφέρεια του νομού, είναι ο γιατρός – εντατικολόγος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, που έχει γίνει ευρέως γνωστός με τις παρεμβάσεις του για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει δεχτεί πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο, αλλά θεωρεί ότι ακόμα παραμένει μάχιμος γιατρός στο ΕΣΥ, χωρίς όμως να αποποιείται την ενασχόληση του με τα κοινά. Πιο σίγουρη ωστόσο θεωρείται η υποψηφιότητα της Δώρας Τσαμπάζη. Η σύζυγος του εκλιπόντα Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαίδη, δημοσιογράφος το επάγγελμα, εκτιμάται ότι θα ενισχύσει με την παρουσία της, τη συμμετοχή των γυναικών στο ψηφοδέλτιο.

Υποψήφια στην Α Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι και η δικηγόρος – εργατολόγος, Νεκταρία Αγγελάκη, η οποία έχει γίνει γνωστή από την παρουσία της δίπλα στους απεργούς της Μαλαματίνα, τους οποίους εκπροσωπεί ως νομικός. Από τα ονόματα που εκτιμάτε ότι θα εμπλουτίσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α Θεσσαλονίκης, είναι επίσης του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της Αττικό Μετρό, του καθηγητή Οικονομικών, πρώην υπουργού και βουλευτή Δημήτρη Μάρδα, του έμπειρου δημοσιογράφου Σπύρου Κουζινόπουλου, του προέδρου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, Θανάση Πάντσιου, του δικηγόρου Παναγιώτη Γεωργιάδη, που ασχολείται έντονα με το καταναλωτικό κίνημα ως στελέχος του νέου ΙΝΚΑ, της καθηγήτριας Νομικής Ιφιγένειας Καμτσίδου, του γιατρού Πέτρου Παππά, της δικηγόρου Αρετής Μπατά, της μαθηματικού Βίλυς Χατζηνικόλα, της σκηνοθέτιδας Χρύσας Τζελέπη, της καθηγήτριας, Φωτεινής Παπαδοπούλου και του επιχειρηματία Κώστα Πανάκα, που διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με το χώρο του αθλητισμού και του ΠΑΟΚ.

Σχετικά με την Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης οι νυν βουλευτές ο πολιτικός μηχανικός Σωκράτης Φάμελλος και η δημοσιογράφος Δωρά Αυγέρη θεωρούνται «αμετακίνητοι» και θα είναι και πάλι υποψήφιοι Επίσης καθώς δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση σχετικά με το ψηφοδέλτιο τα ονόματα που ακούγονται προς το παρόν είναι των Δημήτρη Ράβναλη, Σάκη Γκιουλέκα, Παναγιωτίδου Ολγα,  Ανδρέα Μουρατίδη, Τασούλας Γκαϊτατζή και Τριαντάφυλλου Αλμπάνη.

Πηγή: Parallaxi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">