Recents in Beach

Από τη Βενεζουέλα… στη Λέσβο ο Πιπίνης

 


Από την εξωτική Βενεζουέλα ο Ιάσων Πιπίνης προσγειώνεται στην όμορφη Λέσβο ως υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Ο δημοσιογράφος που είχε προσληφθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ως σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα… Λατινικής Αμερικής ανταμείβεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την υποψηφιότητα, την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Πιπίνης χθες με ανάρτησή του στο facebook, ανεβάζοντας και μία φωτογραφία στο πλευρό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τώρα για ποιον ακριβώς λόγο ανταμείβεται είναι άγνωστο και ιδού γιατί:

Ο κ. Πιπίνης λοιπόν έγινε σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής τον Αύγουστο του 2019, έναν μήνα μετά την αναγνώριση στις 12 Ιουλίου 2019 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη του αχυρανθρώπου των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας. Η αναγνώριση έγινε μόλις πέντε ημέρες μετά τις εκλογές.

Βέβαια, οι συμβουλές που έδωσε ο κ. Πιπίνης στον πρωθυπουργό για τον Γκουαϊδό δεν στέφθηκαν με επιτυχία, αφού, όπως είναι γνωστό, τελικά η Αμερική έχει ουσιαστικά αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τον Μαδούρο, αγνοώντας τον Γκουαϊδό, ενώ στην εκπνοή του 2022 οι βουλευτές του Κοινοβουλίου της Βενεζουέλας που αναδείχθηκε το 2015 και ελεγχόταν από την αντιπολίτευση ψήφισαν την κατάργηση της «μεταβατικής προεδρίας» και της μεταβατικής κυβέρνησης, βάζοντας τέρμα και στη «μεταβατική προεδρία» του Χουάν Γκουαϊδό.

Ο πρωθυπουργός, πάντα υπό τις συμβουλές του κ. Πιπίνη, πριν από ακριβώς τρία χρόνια στο Νταβός είχε φωτογραφηθεί με τον Γκουαϊδό, λέγοντάς του κιόλας πως η αναγνώριση «ήταν η πρώτη απόφαση που λάβαμε σχετικά με την εξωτερική μας πολιτική», ενώ ο Ιάσων Πιπίνης, εκπροσωπώντας προφανώς την κυβέρνηση, τον Οκτώβριο του 2019 επισκέφτηκε και την πρεσβεία της Βενεζουέλας και φωτογραφήθηκε κάτω από τις φωτογραφίες του Μαδούρο και του Τσάβες.

Ποιο άλλο ήταν το έργο του ως «σύμβουλος Λατινικής Αμερικής» αυτά τα τριάμισι χρόνια; Τον Μάιο του 2022 πήγε σε Βολιβία και Περού, συναντήθηκε με υπουργούς των κυβερνήσεων των δύο χωρών και, μεταξύ άλλων, τους έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Πηγή: Νewsbreak.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">