Recents in Beach

Αλεξανδρούπολη: Έφυγε πλήρης ημερών η αγωνίστρια της αριστεράς Όλγα Γκιούρδα



 "Η Αλεξανδρούπολη αποχαιρετά έναν ξεχωριστό, έναν σπουδαίο άνθρωπο. Μια γυναίκα που άφησε το δικό της δυναμικό, έντονο, στίγμα στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Αγωνίστρια μέχρι τέλους, παρούσα σε όλα τα μικρά και μεγάλα γεγονότα της Αλεξανδρούπολης, της πόλης που τόσο αγάπησε.
Ταγμένη στην αριστερά, δεν έλειψε από καμία μάχη, πολιτική, κοινωνική, περιβαλλοντική, σε όλη τη μακρά πορεία της γεμάτης ζωής της… Πίστευε και αγωνιζόταν για έναν καλύτερο κόσμο που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο.
Εργάστηκε ως λογίστρια και ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό.
Επί σειρά εκλογικών αναμετρήσεων υποψήφια δημοτική σύμβουλος, εκλεγμένη σε συνοικιακά συμβούλια της δεκαετίας του 80. Διετέλεσε υποψήφια με τον ΣΥΝ σε εκλογικές αναμετρήσεις για το ελληνικό κοινοβούλιο.
Έδινε το «παρών» σε εκδηλώσεις, συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, διαδηλώσεις, με τις τοποθετήσεις της να είναι πάντα εύστοχες. Όλοι την άκουγαν με ενδιαφέρον την κυρία Όλγα, ακόμη κι όσοι διαφωνούσαν μαζί της και όλοι τη θαύμαζαν για το πόσο δυναμική και ακούραστη ήταν." {Γνώμη}
Η ανάρτηση της πρώην συντονίστριας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου Ειρήνης Αλεξά 
Απο τη δρακογενιά...αιχμηρό,βαθύ χνάρι στους αγώνες αυτού του τόπου,πάντα παρούσα στα μικρά και στα μεγάλα κοινωνικά αιτήματα,θαρραλέα γυναίκα με δύναμη και ψυχικό σθένος μέχρι το τέλος...
Στο καλό συντρόφισσα Όλγα!
''Ήμασταν δρακογενιά, μάθαμε να αντέχουμε'' έλεγε ο Μανώλης Γλέζος
κι η Όλγα Γκιούρδα ήταν ακριβώς αυτό....


Το Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Έβρου με οδύνη και σεβασμό, αποχαιρετά την εμβληματική φυσιογνωμία της Αριστεράς, την αιώνια αγωνίστρια και μέλος του κόμματος, συντρόφισσα Όλγα Γκιούρδα. 


Η Όλγα Γκιούρδα έφυγε σε ηλικία 92 ετών και αν μια λέξη την συνοδεύει πάντα αυτή θα είναι η λέξη αγωνίστρια. 

Αγωνίστρια από τα μαθητικά της χρόνια , συμμετείχε στους αγώνες για την απελευθέρωση των Φερρών από τους Γερμανούς κατακτητές, μέχρι και στις εκλογές του 2019 που έδωσε τη μάχη πάντα για την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, διακινώντας ψηφοδέλτια. 

Στη διάρκεια της ζωής της γνώρισε διώξεις και διακρίσεις όπως όλοι οι αριστεροί, αλλά το ηθικό της και ο αγωνιστικός της χαρακτήρας δεν κάμφθηκαν ποτέ.

Παρούσα και ενεργή πάντα και στα τοπικά ζητήματα της Αλεξανδρούπολης, συμμετείχε ενεργά ως εκλεγμένη στα δημοτικά συμβούλια με προτάσεις και κριτικές παρατηρήσεις.Συμμετείχε επίσης στα εθνικά ψηφοδέλτια του Συνασπισμού ως υποψήφια για το ελληνικό κοινοβούλιο. 

Αφοσιώθηκε στον αγώνα για την απελευθέρωση των γυναικών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας.

Οι λέξεις Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Ισότητα, Άνθρωπος, για την Όλγα δεν αποτελούσαν απλά λέξεις ή έννοιες αλλά την ίδια της τη ζωή! 

Όλες και όλοι εμείς που γνωρίσαμε και συναντηθήκαμε με την Όλγα θα τη θυμόμαστε  πάντα με ένα κόκκινο γαρύφαλο και την Αυγή στο χέρι, με δυναμικό και αιχμηρό λόγο υπέρ της αριστεράς, του καθημερινού αγώνα που όλοι έπρεπε να δίνουμε και θα την έχουμε ως πρότυπο για τους μελλοντικούς μας αγώνες. 

Καλό σου ταξίδι συντρόφισσα Όλγα. 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.


Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί  το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023  στις 11:30 στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Αλεξανδρούπολης. 


Νομαρχιακή Επιτροπή  ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Έβρου 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">