Recents in Beach

Nεκταρία Αγγελάκη: Τη χρονιά που ξεκίνησε θα πάμε στις κάλπες και θα πρέπει να αναλογιστούμε ποιος θέλει να διορθώσει τις αδικίες.

 


 Η γνωστή Εργατολόγος και Μέλος της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Νεκταρία- Ελευθερία Αγγελάκη έστειλε τις δικές της ευχές αλλά και τα μηνύματα των προκλήσεων που δημιούργησαν οι αδικίες εις βάρος της κοινωνίας για το 2022 που έφυγε.

''Ήθελα εδώ και αρκετό καιρό να γράψω τις σκέψεις μου για το θέμα που ακολουθεί. Επέλεξα την πρώτη ημέρα του χρόνου, για τους λόγους, που θα καταλάβετε στη συνέχεια. Ένας άνθρωπος, που έχει προβλήματα ακοής, για να αγοράσει το πιο φθηνό ακουστικό βαρηκοΐας θα πρέπει να δαπανήσει το ελάχιστο 1000 ευρώ. Τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν στην καλύτερη περίπτωση 450 ευρώ και τα υπόλοιπα τα επιβαρύνεται ο πολίτης. Ένας άνθρωπος, που κάνει αιμοκάθαρση, λαμβάνει για τις μετακινήσεις του 220 ευρώ το μήνα. Με τις αυξήσεις στις τιμές των ταξί ουσιαστικά τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για τις 12 με 13 μετακινήσεις το μήνα που απαιτούνται.. Πόσο μάλλον δε αν αντιμετωπίζει προβλήματα κίνησης, οπότε αναγκαστικά πρέπει να χρησιμοποιεί το «λευκό ταξί», του οποίου η τιμή είναι 40 ευρώ την ημέρα στην καλύτερη περίπτωση. Αυτά τα δύο επιδόματα έχουν να αναπροσαρμοστούν για χρόνια. Οπότε αν δεν έχεις χρήματα δεν ακούς και δυσκολεύεσαι να κάνεις τις θεραπείες σου. Τόσο απλά. Ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν πολλά στο χώρο της υγείας. Πόσο μάλλον αν μπούμε και στη διαδικασία να μιλήσουμε για υποδομές, νοσήλεια, εξετάσεις, φάρμακα κ.τ.λ. Η Κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει, ότι δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να ενισχύσει τον τομέα της υγείας. Το αντίθετο μάλιστα τον αποδυναμώνει κιόλας ανοίγοντας τον δρόμο και παραχωρώντας τα πάντα στους ιδιώτες.  Αυτή είναι η ιδεολογία της, αυτήν υπηρετεί, αν και άκομψα οφείλω να παρατηρήσω. Αρκεί κανείς να δει το πρόσφατο νομοσχέδιο. Τη χρονιά, που ξεκίνησε εδώ και λίγες ώρες, αργά ή γρήγορα θα πάμε στις κάλπες. Εκεί λοιπόν θα πρέπει να αναλογιστούμε ποιος θέλει να διορθώσει αυτές τις αδικίες. Ποιος μπορεί να διασφαλίσει, ότι το υπέρτατο αγαθό της υγείας, θα παρέχεται από το κράτος δωρεάν. Με τις σκέψεις αυτές θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία. Και να την προσέχετε την υγεία σας, διότι όπως καταλαβαίνετε, αν πάθετε κάτι δύσκολα τα πράγματα…''.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">