Recents in Beach

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας: O δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος της πόλης έγιναν μάρτυρες της επιδεικτικής απουσίας του Δημάρχου κ.Πελετίδη.

 


Aνακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας αναφορικά με την επαναλαμβανόμενη και φέτος απουσία του Δημάρχου Πατρέων κ. Κωνσταντίνου Πελετίδη, από την εκδήλωση για την επέτειο μνήμης του Δασκάλου Νίκου Τεμπονέρα:

''9 Γενάρηδες ο Δήμαρχος Πατρέων είναι απών'' 

''Για ακόμη μία φορά οι δημότες της Πάτρας, ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος της πόλης έγιναν μάρτυρες της επιδεικτικής απουσίας του Δημάρχου κ. Πελετίδη από την εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του δολοφονημένου από το παρακράτος της Δεξιάς Νίκου Τεμπονέρα.

Ο αγωνιστής και κομμουνιστής δάσκαλος Νίκος Τεμπονέρας έπεσε προστατεύοντας το αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών του να διεκδικούν ένα πραγματικά δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό σχολείο απέναντι στους ροπαλοφόρους τραμπούκους  Κενταύρους της ΟΝΝΕΔ Πάτρας. Με αυτή του την ηρωική πράξη έγινε σύμβολο αγώνα και προκοπής, σημείο αναφοράς για τον πατραϊκό λαό, τον κόσμο της εργασίας και της προόδου. Το αίμα που κύλησε υπερέβη τις όποιες οργανωτικές εντάξεις ή κομματικές ταυτότητες και πότισε με αγωνιστικό πείσμα και επιμονή όλο το λαϊκό και προοδευτικό κίνημα της Ελλάδας.

Προφανώς και δεν έχουμε αυταπάτες για την στάση που κράτησε από τότε μέχρι και σήμερα το τοπικό ΚΚΕ, στάση παρόμοια με αυτή απέναντι στην μνήμη του δολοφονημένου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2008. Αδιαφορία και απουσία, δηλαδή, από τις εκδηλώσεις μνήμης όταν ο νεκρός ανήκει σε κάποιον διαφορετικό πολιτικό χώρο. Πρακτική που δείχνει πολιτική μικρότητα, αμοραλισμό και εμμονή σε μία κομματική περιχαράκωση, η οποία εκ του αποτελέσματος δεν βοηθά και τον ίδιο τον κομματικό φορέα.

Ο κύριος Πελετίδης ,ωστόσο, θα πρέπει να αντιληφθεί έστω και τώρα, στην δύση της θητείας του, ότι αποτελεί Δήμαρχο όλων των Πατρινών, τον πρώτο τη τάξει δημότη, και όχι απλά ένα στέλεχος του ΚΚΕ. Αυτός εδώ ο τόπος συγκεντρώνει μνήμες και αγώνες, έχει δώσει το αίμα του από την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης και του ΕΑΜ, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την εξέγερση στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου, με αποκορύφωμα στην Μεταπολίτευση και την ηρωική θυσία του Νίκου για την Παιδεία και την Δημοκρατία. Πραγματικά δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Πελετίδης ,ο οποίος «φημίζεται» για την αγωνιστικότητά του και την συμμετοχή του σε «μεγαλειώδης κινητοποιήσεις», από το 2014 που εκλέχτηκε μέχρι και σήμερα δεν έχει βρει χρόνο να παραβρεθεί σε ούτε μία εκδήλωση μνήμης για τον Νίκο Τεμπονέρα. Μας αφήνει πραγματικά έκπληκτους το ότι φέτος ο Δήμαρχος προτίμησε να πάει σε εκδήλωση κοπής πίτας σωματείου εργαζομένων του Δήμου αντί να δώσει το παρόν στα σχολεία Τεμπονέρα.

Επειδή ξέρουμε ότι ο κ. Πελετίδης δεν πρόκειται να δώσει καμία απάντηση, πότε άραγε έδωσε για οτιδήποτε, τον καλούμε να αντιληφθεί την θέση του και το συναισθηματικό φορτίο που φέρει για τον τόπο και το πατραϊκό λαϊκό κίνημα η μνήμη του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα, και τον επόμενο Γενάρη από την θέση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο να δώσει επιτέλους το παρόν. Μόνο να κερδίσει θα έχει.''





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">