Recents in Beach

Aλέξης Τσίπρας για σκάνδαλο υποκλοπών: Έχουμε κατάλυση των αρχών του κράτους δικαίου (Βίντεο)

 


Μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και στο φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών όπου εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση.

Σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «είδαμε την αρμόδια αρχή του κράτους, την ΑΔΑΕ, να βρίσκει τα τεκμήρια στους παρόχους για τις παρακολουθήσεις του ΑΓΕΕΘΑ, των αρχηγών ενόπλων δυνάμεων, πολιτικών, δημοσιογράφων και δεν υπάρχει μια εξήγηση για αυτό» και αναρωτήθηκε ποιοι είναι οι εθνικοί λόγοι, που λειτουργούσε το κέντρο παρακολουθήσεων με το Predator μέσα στο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε παράλληλα ότι η απόφαση για την αποχή από τις ψηφοφορίες είναι συμβολική πράξη διαμαρτυρίας και έχει να κάνει με το σκάνδαλο των υποκλοπών και αυτό γιατί όπως ανέφερε «Έχουμε κατάλυση των αρχών του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και δεν πήραμε μια απάντηση. Έτσι αποφασίσαμε την αποχή από τις ψηφοφορίες» τόνισε.

Ερωτηθείς αν εκβιάζεται από την κυβέρνηση ο κ. Ανδρουλάκης, απάντησε: «Δεν μπορώ να μπω σε μια τέτοια συζήτηση. Η κ. Τσαπανίδου έθεσε ένα ερώτημα, το οποίο έθεταν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε εμφανίσεις τους» και συνέχισε λέγοντας «δεν πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να είναι σε ομηρία ή είναι σε ομηρία». «Οι υπουργοί της ΝΔ έκαναν την πάπια σχετικά με τις υποκλοπές» σχολίασε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι «αν μπορεί να κάτσει ο θήτης με το θύμα το ίδιο κυβερνητικό τραπέζι είναι πολιτικό ζήτημα» ανέφερε.

«Οι υπουργοί της ΝΔ έκαναν την πάπια σχετικά με τις υποκλοπές» σχολίασε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι «αν μπορεί να κάτσει ο θήτης με το θύμα το ίδιο κυβερνητικό τραπέζι είναι πολιτικό ζήτημα».



Ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς
Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών τόνισε ότι χρειάζεται ένα βιώσιμο πλαίσιο για ευάλωτους πολίτες και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέκτεινε την προστασία του νόμου Κατσέλη μέχρι το τέλος του 2019. «Τώρα είμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει δει η χώρα», υπογράμμισε. Η μεσαία τάξη θα χάσει την περιουσία της, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τους πλειστηριασμούς επί ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι την περίοδο εκείνη δεν γίνονταν πλειστηριασμοί ευάλωτων νοικοκυριών. Δεσμεύτηκε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί αναλυτικά τις επόμενες ημέρες, όπως είπε.

Υπενθύμισε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Αναφέρθηκε δε, στην περίπτωση Πάτση, που έκανε στα δάνεια τη δουλειά που έκαναν τα «κοράκια».

«Εμείς ζητήσαμε να υπάρξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα αναστέλλει πλειστηριασμούς ως τις εκλογές. Δεν ξέρω τι λέγεται για βελτιώσεις, εγώ δεν έχω ακούσει για καμία βελτίωση, ούτε έχω δει. Ο κ. Πάτσης δεν ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν αυτό που λένε στην πιάτσα «κοράκι». Απειλούσε τους πολίτες με πλειστηριασμό. Αυτή είναι η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό είναι το σχέδιό της. Δεν πρόκειται για ένα λάθος. Είναι ένα σχέδιο να εξυπηρετήσει λίγους που θα βγάλουν δισεκατομμύρια. Αλλά η μεσαία τάξη, θα υποστεί αφαίμαξη. Θα χάσει την περιουσία της» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«”Φιλοδωρήματα” πριν τις κάλπες»
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατήργησε τη 13η σύνταξη που εμείς είχαμε εξαγγείλει ως μόνιμη, εμφανίζεται πριν τις εκλογές να εξαγγέλλει «φιλοδωρήματα» πριν τις κάλπες. Είναι μια παλαιοκομματική τακτική. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει το κλίμα με τέτοιες υποσχέσεις», είπε ο κ. Τσίπρας σχετικά με τα προεκλογικά «φιλοδωρήματα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στους συνταξιούχους.

«Το πρόγραμμα που παρουσίασα είναι κοστολογημένο άρθρο-άρθρο. Θα ήθελα να δώσω ορισμένα παραδείγματα. Με πληθωρισμό 10% είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού, και όχι μόνο, γιατί αλλιώς δεν βγαίνει. Ο κατώτατος μισθός πρέπει να πάει στα 880 ευρώ, να δοθούν 10% αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, για αντισταθμιστεί η αύξηση πληθωρισμού. Όταν οι αυξήσεις πάνε με διαστημική ταχύτητα στα σούπερ μάρκετ, στη βενζίνη, στο ρεύμα, οι πολίτες δεν θα μπορούν να ζήσουν. Για τις συντάξεις αυτό που λέμε είναι ότι οφείλουμε να δώσουμε τα αναδρομικά, δεν είναι ένα μέτρο σε μόνιμη βάση, λέμε ότι η ρύθμιση που είχαμε κάνει για τη 13η σύνταξη θα επανέλθει. Δεδομένων των συνθηκών είμαστε φειδωλοί και όχι σπάταλοι σε αυτά που προτείνουμε», πρόσθεσε.

«Θα είναι εκλογές μεγάλων εκπλήξεων»
Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι πλέον δεν αποτελούν ασφαλές εργαλείο πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος και επεσήμανε ότι οι εκλογές θα κριθούν στον αριθμό όσων πάνε στην κάλπη και κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν.

«Θα είναι εκλογές μεγάλων εκπλήξεων» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι μια ενδεχόμενη και απευκταία νίκη του Κ. Μητστοάκη θα είναι κάτι πολύ άσχημο για τη χώρα.

«Θα ήταν ευχής έργον στην πορέια προς τις εκλογές να διεξαχθεί ένας γόνιμος και ουσιαστικός πολιτικός διάλογος. Υπάρχει τοξικότητα όταν δεν διασταυρώνονται τα πολιτικά επιχειρήματα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 Πηγή: Documento



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">