Recents in Beach

Μπακογιάννη: «Κανένα ταμπού» στην προοπτική συνεκμετάλλευσης πόρων στη Μεσόγειο. (Bίντεο)

 


Κατά της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ταμπού» όσον αφορά την πιθανότητα συνεκμετάλλευσης φυσικών πόρων με την Τουρκία στη Μεσόγειο.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Αντιθέσεις» στο Κρήτη TV, όπου μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε εμμέσως την αποκάλυψη του Documento περί παρακολούθησής της μέσω Predator, η πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην προοπτική συνεργασίας με την Τουρκία.

«Δεν έχω κανένα ταμπού, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Υπάρχει η συμφωνία Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδας. Η Τουρκία εκλήθη, δεν ήθελε να μπει, λόγω Κύπρου. Δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή που να δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Αντίθετα, πάρα πολλά από τα προβλήματα θα μπορούσαν να έχουν βρει λύση, λύση συνεργασίας. Είναι παράδειγμα ο τρόπος που συνεργάστηκε ο Λίβανος με το Ισραήλ. Φανταστείτε, είναι δύο χώρες που είναι σε “πόλεμο” και από την άλλη πλευρά συνεργάζονται», υπογράμμισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι σε κατάσταση κρίσης. Δεν θα αλλάξουν τα κεντρικά αιτήματα της Τουρκίας δεν θα αλλάξουν. Θα αποδεχθεί τον έναν και μοναδικό όρο για να πάει σε διάλογο. Το διεθνές δίκαιο. Το δίκαιο της θάλασσας. Θα πάμε σε ένα τέτοιο πλαίσιο για να συζητήσουμε την υφαλοκρηπίδα; Όλα αυτά είναι το μέλλον. Όταν επανέλθει η κανονικότητα στην Τουρκία», σημείωσε σχολιάζοντας το υπάρχον πολιτικό σκηνικό στη γειτονική χώρα και την προοπτική ανοίγματος διαλόγου με την Άγκυρα.


Πηγή: Documento




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">