Recents in Beach

«Πόλεμος» καταναλωτικών ενώσεων με Γεωργιάδη – Το ΙΝΚΑ προειδοποιεί με μποϊκοτάζ στο «καλάθι του νοικοκυριού»

 


Με μποϊκοτάζ από τα μέσα Φεβρουαρίου στο «καλάθι του νοικοκυριού» και όχι μόνο προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σήκωσε το γάντι, τονίζοντας ότι κλείνει τη στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ παρότρυνε τις ενώσεις να στραφούν στους καταναλωτές για την άντληση εσόδων.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης φορέων στην Επιτροπή, ο κ. Λεχουρίτης κατέστησε σαφές ότι αν συνεχιστεί η «ανηφόρα» στις τιμές, τότε το ΙΝΚΑ θα κινήσει τις διαδικασίες για μποϊκοτάζ ακόμα και στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Ο υπουργός τόνισε μεν ότι αν το εγχείρημα πετύχει, τότε θα είναι καλοδεχούμενο, όμως, δεν ήταν και τόσο αισιόδοξος. «Με τον πόλεμο στο “καλάθι” δεν βοηθάτε να πέσουν οι τιμές, δεν βοηθάτε τον καταναλωτή» είπε. Κατέστησε δε τις ενώσεις νεκρά σώματα, κάνοντας λόγο για «τύποις εκπροσώπηση» των καταναλωτών. Μάλιστα, σημείωσε πως δεν προτίθεται να συμβάλλει στην ενίσχυση των ενώσεων με δημόσιους πόρους, προτείνοντάς στις οργανώσεις να ζητήσουν οικονομική ενίσχυση μέσω συνδρομών από τα μέλη τους.

Επ΄ αυτού, ο γ.γ. της ΒΙΟΖΩ, κ. Κωστής, υπογράμμισε απευθυνόμενος στον Αδ. Γεωργιάδη πως «στην ουσία μας κλείσατε, ούτε δραχμή δεν πήραμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας». Στηλίτευσε, επίσης, το γεγονός ότι δεν γίνεται να χρηματοδοτούνται οι εταιρίες και να κλείνει η στρόφιγγα στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Ο υπουργός δέχτηκε πυρά και από την πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Κωνσταντίνα Γκογκάκη, η οποία χαρακτήρισε ως «πιο σύντομο ανέκδοτο» την προστασία των καταναλωτών από την κυβέρνηση, κατηγορώντας τον υπουργό Ανάπτυξης πως με το νομοσχέδιο «αθροίζετε αντιδραστικούς νόμους που ξήλωσαν την κυριακάτικη αργία και ξεχείλωσαν το ωράριο». Από την κριτική της κ. Γκογκάκη δεν ξέφυγε ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση αναφορικά με το «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας.

Να σημειωθεί ότι απορίες προκάλεσε η απουσία του επικεφαλής του Συνηγόρου του Καταναλωτή, Λευτέρη Ζαγορίτη, από τη συνεδρίαση. 

Πηγή: Documento


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">