Recents in Beach

Έφη Αχτσιόγλου / Με επιλογή της κυβέρνησης στο έλεος μαζικών πλειστηριασμών οι δανειολήπτες

 


Τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που με επιλογή της άφησε στο έλεος μαζικών πλειστηριασμών τους δανειολήπτες, επισημαίνει με δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που δίνει το πράσινο φως για πλειστηριασμούς από τα funds, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο 700.000 δανειολήπτες.


Η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «επέμεινε στον πτωχευτικό της κώδικα με τον οποίο είχε καταργήσει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, ακόμη και των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας, ενώ άφησε εντελώς ανεξέλεγκτα τα funds να διενεργούν πλειστηριασμούς, χωρίς καν υποχρέωση προηγούμενης πρότασης ρύθμισης προς τον οφειλέτη».

Όπως εξηγεί η Έφη Αχτσιόγλου, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ήταν ούτως ή άλλως πλήρως απελευθερωμένοι με πολιτική επιλογή και ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Με τη δικαστική αυτή απόφαση  -το σκεπτικό της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστό- στερούνται οι δανειολήπτες μίας δικονομικής δυνατότητας να παρεμποδίζουν υπό προϋποθέσεις την εκτέλεση πλειστηριασμού», σημειώνει.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της ΝΔ «ανέμελο παρατηρητή» που εξαντλείται σε επικοινωνιακού τύπου διαρροές. Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς ακόμα και οι οι μέχρι χθες ενήμεροι δανειολήπτες εξαιτίας της έκρηξης των επιτοκίων.

Η Έφη Αχτσιόγλου, στη δήλωσή της ξεκαθαρίζει ότι «η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του τόπου δεσμεύεται ότι θα νομοθετήσει τόσο για την προστασία της πρώτης κατοικίας όσο και για ένα πλαίσιο πραγματικής δυνατότητας ρύθμισης των χρεών των πολιτών τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τις τράπεζες».

Πηγή; H AYΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">