Recents in Beach

Αγρότες / Έβγαλαν τα τρακτέρ στον Πλατύκαμπο Λάρισας

 


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του Πλατυκάμπου Λάρισας που σήμερα έβαλαν μπροστά τις μηχανές και παρέταξαν τα τρακτέρ πραγματοποιώντας το πρώτο μπλόκο στη διασταύρωση της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου με Αγιά, στο ύψος της Γαλήνης.

Τα μπλόκα αναμένεται να κορυφωθούν στις επόμενες ημέρες, και ειδικότερα την ερχόμενη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στην ε.ο. Λαρίσης – Κοζάνης όπου οι αγρότες αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά ζητώντας ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Τα αιτήματα των αγροτών:
*Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε μια σειρά προϊόντων που έχουν πωληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής παρότι φτάνουν στην κατανάλωση 5-10 φορές ακριβότερα.
*Μείωση του κόστους παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευτεί στον ουρανό!
*Αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση όπως έχουν οι εφοπλιστές.
*Πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στο 7 λεπτά/Kwh. Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο *Ενέργειας. Να καταργηθεί το πρόστιμο ρύπων.
*Ουσιαστική επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.
*Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.
*Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
*Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στους συναδέλφους τους αγρότες να πυκνώσουν τα μπλόκα, ενώ αφήνουν αιχμές κατά της κυβέρνησης για άσκηση πίεσης για μη συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Πηγή: Η ΑΥΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">