Recents in Beach

Στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης για το εκλογικό μπλόκο στον Κασιδιάρη

 


Στο Κοινοβούλιο κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αποσκοπεί στο μπλοκάρισμα της επαναφοράς του Ηλία Κασιδιάρη και λοιπών πρωτόδικα καταδικασμένων μελών της εγκληματικής και ναζιστικής οργάνωσης στο πολιτικό προσκήνιο. Κατά τις πληροφορίες, η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει στη δική της ρύθμιση, η οποία έχει κατατεθεί εδώ και αρκετό διάστημα στον δημόσιο διάλογο.

Σαν να πρόκειται για ζήτημα που αφορά απλά και μόνο τη ΝΔ, το Μέγαρο Μαξίμου προώθησε την τροπολογία αποκλειστικά σε κυβερνητικούς συντάκτες, περιφρονώντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες που είναι οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι.

Από εκεί και πέρα, η ουσιαστική διαφορά που προβλέπεται στην εν λόγω ρύθμιση σε σχέση με την ήδη ιστάμενη διάταξη (άρθρο 92 του ν. 4804/2021) είναι πως καταλαμβάνει τις περιπτώσεις εκείνες που η ηγεσία του κόμματος είναι εικονική, δηλαδή έχουν τοποθετηθεί «αχυράνθρωποι» αλλά την πραγματική ηγεσία την ασκούν άλλα πρόσωπα που εμπίπτουν στους περιορισμού δηλαδή έχουν ποινική καταδίκη.

«Στο πλαίσιο του παρόντος άρθρου, η πραγματική ηγεσία έχει την έννοια ότι πρόσωπο άλλο από εκείνο που κατέχει τυπικά θέση προέδρου, γενικού γραμματέα, μέλους της διοικούσας επιτροπής ή νομίμου εκπροσώπου με συγκεκριμένες πράξεις του εμφανίζεται να ασκεί διοίκηση του κόμματος, ή να έχει τοποθετήσει εικονική ηγεσία, ή να έχει τον ηγετικό πολιτικό ρόλο προς το εκλογικό σώμα» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία.

Πηγή: Documento


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">