Recents in Beach

Ανακοίνωση του Τμήματος Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. αναφορικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς.

 


Ανακοίνωση του Τμήματος Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αναφορικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς: Σε πλήρη απόγνωση 700 χιλιάδες δανειολήπτες:

''Η απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία διέρρευσε έχει σοκάρει κι έχει παγώσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που ζητούσε δικαιοσύνη στη δικαιοσύνη. Άλλη μια μαύρη μέρα για τη χώρα μας. Η εν λόγω απόφαση είχε προαναγγελθεί ως εξής:

Στις 19 Οκτωβρίου 2022, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αφού «μπινελίκωσε» τους εκπροσώπους των servicers , όπως μας ενημέρωσαν εγκύρως τα πετσοταϊσμένα συστημικά ΜΜΕ, σαν να είχε κληρονομικό χάρισμα, προέβλεψε ότι το φλέγον ζήτημα της νομιμοποίησης των servicers, να διενεργούν πλειστηριασμούς, θα επιλυόταν στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ωs εκ θαύματος, 22 μέρες μετά, στις 10 Νοεμβρίου 2022, δημοσιεύθηκε η παραπεμπτική απόφαση του Τμήματος του Αρείου Πάγου, στην Πλήρη Ολομέλεια.

Λίγες μέρες μετά, ο επικεφαλής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας, έχοντας κι αυτός το ίδιο κληρονομικό χάρισμα, προέβλεψε τη θετική για servicers και funds, έκβαση της υπόθεσης.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε πλήρη σύνθεση συνεδρίασε στις 26 Ιανουαρίου 2023, με την Εισαγγελία και την εισηγήτρια Δικαστή να τάσσονται κατά των δανειοληπτών.

Σε χρόνο ρεκόρ, στις 08 Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή 12 μέρες μετά τη δίκη, η Πλήρης Ολομέλεια διασκέφθηκε και όχι μόνο τάχθηκε υπέρ των funds, αλλά θεώρησε σωστό, προκειμένου να στείλει το κατάλληλο μήνυμα στα κατώτερα δικαστήρια, να διαρρεύσει το αποτέλεσμα της διάσκεψης, πριν ακόμα τη δημοσίευση της απόφασης.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή σηματοδοτεί μια ζοφερή περίοδο για την χώρα μας όπου στο προσεχές διάστημα, αναμένεται τσουνάμι πλειστηριασμών, μέσω των οποίων, επιχειρείται η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία του κράτους.

Από σήμερα, οι πολίτες, πέρα από την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την άνοδο των επιτοκίων, θα ζουν με το φόβο ότι θα χάσουν το σπίτι τους. Γίνονται όμηροι του παρασιτικού οικονομικού κατεστημένου το οποίο λειτουργεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Κι όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη, οξεία στεγαστική κρίση, στη χώρα με το μεγαλύτερο στεγαστικό κόστος σε όλη την E.Ε.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επεδίωξε αυτό το αποτέλεσμα, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος αλλά και σε βάρος των δανειοληπτών. Η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να αποσιωπά τις ευθύνες της και να λέει ψέματα για τα funds τα οποία λειτουργούν σύμφωνα με νόμο του 2003 που τους προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, χωρίς στάδια διαπραγμάτευσης με τους δανειολήπτες και με μηδενική καταβολή φόρων κι όχι με το νόμο ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Η ΝΔ με τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε το 2020, κατήργησε αυτόματα την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία υφίστατο επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λοιπόν άθλιο και απόλυτα ψευδές το επιχείρημα ότι όλα γίνονται με νόμους που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό για τα 400 εκ. ευρώ στις Τράπεζες και πως αυτά αποπληρώνονται και διευθετούνται.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, καθίσταται επιτακτική ανάγκη να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο την οδηγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με δίκαια οικονομική επανεκκίνηση, στηριζόμενη όχι σε άστεγους και πτωχευμένους πολίτες.

Με άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης.

Τη λύση θα δώσει η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που θα επαναφέρει τη Δικαιοσύνη, την κανονικότητα και την υγιή ανάπτυξη στη χώρα.''



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">