Recents in Beach

ΕΣΗΕΑ - ΠΟΣΠΕΡΤ / Πρόκληση και αναλγησία οι αυξήσεις της διοίκησης στην ΕΡΤ

 


Πρόκληση και αναλγησία» προς την ελληνική κοινωνία, που μαστίζεται από πληθωρισμό πάνω από 10%, χαρακτηρίζει η ΕΣΗΕΑ την απόφαση της κυβέρνησης με την οποία η διοίκηση της ΕΡΤ λαμβάνει τεράστιες αυξήσεις και την ίδια στιγμή δίνονται «ψίχουλα» στους εργαζόμενους.

ΕΡΤ / «Λεφτά υπάρχουν, τσίπα υπάρχει;»
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στις 8 Φεβρουαρίου, τα διορισμένα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ και τουλάχιστον 60 υψηλόβαθμα στελέχη της επιλογής τους, λαμβάνουν σημαντικότατες μισθολογικές αυξήσεις. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας λαμβάνει αύξηση κατά 79% και ο Διευθύνον Σύμβουλος, Γιώργος Γαμπρίτσος, κατά 55%.

Την ίδια ώρα οι δημοσιογράφοι των δημόσιων ΜΜΕ έλαβαν τροφεία σε προπληρωμένες κάρτες για αγορά συγκεκριμένων ειδών τονίζει η ΕΣΗΕΑ, η οποία κάνει μεν λόγο για «μια σημαντική ενίσχυση τους εισοδήματός» ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι «δεν είναι μισθός».


Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος βρίσκεται και η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ΚΥΑ σημειώνοντας ότι την ώρα που το ΔΣ της ΕΡΤ λαμβάνει τις παραπάνω αυξήσεις, «η διοίκηση έχει επιλέξει να κάνει παράλογες περικοπές σε βάρος των εργαζομένων και της λειτουργίας της εταιρείας. Αρνείται να πληρώσει τις διανυκτερεύσεις των εργαζομένων όταν εργάζονται εκτός έδρας παραβλέποντας τη σχετική νομοθεσία, αναγκάζει συμβασιούχους να εργάζονται Σ/Κ χωρίς να τα πληρώνονται, κάνει προσπάθειες να επιβάλει μονομελή τηλεοπτικά συνεργία, δεν κάνει προσλήψεις παρά το ότι πολλά τμήματα υπολειτουργούν λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού».


«Όλα αυτά γιατί; Για την υποτιθέμενη οικονομία (πάντα εις βάρος των εργαζομένων) που έχει εφεύρει ο κος Ζούλας προκειμένου να γεμίζει ο κουμπαράς που τροφοδοτεί τις αυξήσεις της κακοπληρωμένης κατά τα λεγόμενά του διοίκησης», σημειώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ.


Παράλληλα η ομοσπονδία των εργαζομένων στην ΕΡΤ ξεκαθαρίζοντας ότι «σε μια εταιρεία που λειτουργεί υπό κανονικές συνθήκες, όσοι εργάζονται σε θέση ευθύνης θα έχουν και αυξημένες αποδοχές» υπογραμμίζει ότι «αναλόγως θα πρέπει να αυξάνονται και οι μισθοί όλων των υπολοίπων εργαζομένων, γιατί αυτοί είναι τα θεμέλια και η κινητήριος δύναμη της ΕΡΤ».


Η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνοντας λόγο για οικονομικό βάρος «που από την κακοδιαχείριση της διοίκησης», καταγγέλλει «την απαξίωση και την αποδόμηση της ΕΡΤ τόσο ως προς το ανθρώπινο δυναμικό της, όσο και προς τις δομές της».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ:


ΕΣΗΕΑ: Σημαντικές αυξήσεις για τα στελέχη - Τροφεία για τους εργαζόμενους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί πρόκληση και αναλγησία προς την ελληνική κοινωνία, που μαστίζεται από πληθωρισμό πάνω από 10%, την ΚΥΑ για τις αμοιβές της διοικητικής πυραμίδας της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα που οι δημοσιογράφοι των δημόσιων ΜΜΕ έλαβαν τροφεία σε προπληρωμένες κάρτες για αγορά συγκεκριμένων ειδών αν και η ΕΣΗΕΑ διεκδίκησε αξιοπρεπείς μισθολογικές αυξήσεις. Είναι μια σημαντική ενίσχυση τους εισοδήματός τους αλλά δεν είναι μισθός.

Με την νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στις 8/2, τα διορισμένα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ και τουλάχιστον 60 υψηλόβαθμα στελέχη της επιλογής τους, λαμβάνουν σημαντικότατες μισθολογικές αυξήσεις. Ούτε τροφεία, ούτε προπληρωμένες κάρτες. Αυξήσεις στους μισθούς τους.

Κορυφή του παγόβουνου, οι αυξήσεις κατά 79% της αμοιβής του Προέδρου της ΕΡΤ και κατά 55% του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε το Ενιαίο Μισθολόγιο ως μια ισοπεδωτική, άδικη και απόλυτα δυσλειτουργική πολιτική, ειδικά για τα ΜΜΕ του Δημοσίου. Στα δέκα χρόνια της καταστροφικής για τους εργαζόμενους εφαρμογής του, διαρκώς αναζητούνται εξαιρέσεις και παράθυρα -όχι ως χάρη σε εργαζόμενους αλλά για να μπορέσει στοιχειωδώς να λειτουργήσει ο δημόσιος τομέας.

Η ανισότητα στην αντιμετώπιση είναι πρόδηλη, καταχρηστική και απαξιωτική για τους εργαζόμενους. Ζητάμε αξιοπρεπείς μισθολογικές αυξήσεις για όλους, προσωπικό βάσης και στελέχη, και όχι δώρα σε κάποιους εκλεκτούς.

ΠΟΣΠΕΡΤ

«Η διοίκηση έχει επιλέξει να κάνει παράλογες περικοπές σε βάρος των εργαζομένων και της λειτουργίας της εταιρείας. Αρνείται να πληρώσει τις διανυκτερεύσεις των εργαζομένων όταν εργάζονται εκτός έδρας παραβλέποντας τη σχετική νομοθεσία, αναγκάζει συμβασιούχους να εργάζονται Σ/Κ χωρίς να τα πληρώνονται, κάνει προσπάθειες να επιβάλει μονομελή τηλεοπτικά συνεργία, δεν κάνει προσλήψεις παρά το ότι πολλά τμήματα υπολειτουργούν λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και όλα αυτά γιατί; Για την υποτιθέμενη οικονομία (πάντα εις βάρος των εργαζομένων) που έχει εφεύρει ο κος Ζούλας  προκειμένου να γεμίζει ο κουμπαράς που τροφοδοτεί τις αυξήσεις της κακοπληρωμένης κατά τα λεγόμενά του διοίκησης.

Με την νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στις 8/2,ο ίδιος, τα διορισμένα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ και τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας, τουλάχιστον 60 της επιλογής του, λαμβάνουν σημαντικότατες μισθολογικές αυξήσεις.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Θεωρούμε δεδομένο ότι σε μια εταιρεία που λειτουργεί υπό κανονικές συνθήκες, όσοι εργάζονται σε θέση ευθύνης θα έχουν και αυξημένες αποδοχές (αυτό θα έπρεπε να ισχύει και για τους προϊστάμενους για τους οποίους η διοίκηση έχει άλλη γνώμη), ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι αναλόγως θα πρέπει να αυξάνονται και οι μισθοί όλων των υπολοίπων εργαζομένων, γιατί αυτοί είναι τα θεμέλια και η κινητήριος δύναμη της ΕΡΤ και όχι να σηκώνουν στις πλάτες τους το οικονομικό βάρος που προκύπτει  από την κακοδιαχείριση της διοίκησης.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει καταγγείλει πολλές φορές την απαξίωση και την αποδόμηση της ΕΡΤ τόσο ως προς το ανθρώπινο δυναμικό της, όσο και προς τις δομές της. Οι τελευταίες ανακοινώσεις των σωματείων της ΕΝΩΣΗΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του ΠΑ.ΣΥ.ΠΑ.ΤΕ.ΚΑΛ. και του σωματείου ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ & Δ/ΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ είναι παραπάνω από ενδεικτικές της αυθαιρεσίας της διοίκησης και της υπονόμευσης της εταιρείας.

Αναφορικά με την κα. Πενταράκη συμφωνούμε απόλυτα με τα όσα καταγγέλθηκαν από τα προαναφερόμενα σωματεία και προειδοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ανάλογες ενέργειες από όπου και αν προέρχονται δεν θα γίνουν  αποδεκτές και θα μας βρουν απέναντι τους.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ βγαίνοντας δυνατότερη από το τελευταίο της Συνέδριο και με αναβαθμισμένη τη συνεργασία της με τα σωματεία και τους εκπροσώπους εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ, θα σταθεί ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, επιδιώκοντας μέσα από την επαφή με τους εργαζόμενους, το τέλος της παραβίασης των δικαιωμάτων μας και το άνοιγμα του δρόμου για την επαναφορά στην εργασιακή ομαλότητα».

Πηγή: Η ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">