Recents in Beach

Άδωνης Γεωργιάδης: Δεν έπρεπε να ξηλωθεί ο Δημητριάδης – Αν ο Ανδρουλάκης πει «όχι» πάμε σε τρίτες εκλογές

 


Τη διαφωνία του με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποπομπή του Γρηγόρη Δημητριάδη, αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, εξέφρασε ο Άδωνης Γεωργιάδης…

Το βράδυ της Πέμπτης,  μιλώντας στο Attica, υποστήριξε το εξής: «Εγώ από την πρώτη μέρα, από το καλοκαίρι, όταν έσκασε αυτή η ιστορία, ήταν “εαν νομίμως παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης”, δεν καταλαβαίνω γιατί το συζητάμε. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία, από εμένα, στο θέμα κι αποφάσισε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να το κάνει πολύ πιο αυστηρό για τα πολιτικά πρόσωπα. Θεώρησε ότι οι συνεργάτες του έπρεπε να τον είχαν προστατέψει. Γι’ αυτό και τους ξήλωσε. Δεν υπήρχε κανένα ζήτημα».

Και συνέχισε ισχυριζόμενος: «Αν ρωτάτε τη δικιά μου γνώμη, δεν έπρεπε. Δεν υπήρχε κανένα ζήτημα. Το ποιους θα έχει συνεργάτες ο πρωθυπουργός είναι δική του επιλογή. Δεν υπάρχει ζήτημα με την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη. Κανένα. Η ΕΥΠ το αποφάσισε, ο εισαγγελέας έδωσε άδεια, τελεία».

Συγκυβέρνηση μόνο με ΠΑΣΟΚ – Αν όχι τρίτες εκλογές
Εν συνεχεία, υποστήριξε πως στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση η ΝΔ δεν θα συνεργαστεί με άλλο κόμμα. Ωστόσο, στις επόμενες θα συνεργαστεί μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Εάν το ΠΑΣΟΚ πει όχι θα πάμε και σε τρίτες εκλογές.

«Οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές εξουδετέρωσης μιας παγίδας. Οι συμμαχικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν γρήγορα πράγματα. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν ταχύτητα και η Ελλάδα χρειάζεται ταχύτητα. Η πρώτη κάλπη έχει αλλοιωμένο εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι φρικώδες εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι καταστροφικό εκλογικό σύστημα. Αν δεν μπορούσαμε να την εξουδετερώσουμε θα οδηγούσε τη χώρα σε πολυετή ακυβερνησία και τεράστια οικονομική κρίση. Αν δεν είχαμε αυτή τη δύναμη θα μπλέκαμε βαθιά», είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

«Το κόμμα με το οποίο μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα. Ούτε με τον Βελόπουλο» και συνέχισε: «Αν το ΠΑΣΟΚ πει όχι θα πάμε σε τρίτες εκλογές. Θα κυβερνήσουμε χωρίς πλειοψηφία;»

Όταν ρωτήθηκε για το ότι ο Χάρης Καστανίδης έχει πει πως «δεν θα συνεργαστεί με τον ωτακουστή του», σχολίασε: «Αυτό είναι πρόβλημά του κυρίου…» είπε και συνέχισε: «Αν ο λαός το διατάξει, θα κάνει αυτό που διατάξει το μεγάλο αφεντικό. Το μεγάλο αφεντικό τα έχει μετρήσει όλα. Αν δεν μπορεί θα παραιτηθεί και θα πάρει κάποιος άλλος τη θέση του. Αν έχει συνειδησιακό πρόβλημα…».

Πηγή: Documento


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">