Recents in Beach

Συνεχίζεται ο διεθνής διασυρμός: «Πυρά» κατά Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο για το σκάνδαλο υποκλοπών

 


Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου όπου μπήκαν στο μικροσκόπιο το σκάνδαλο των υποκλοπών η Ελευθερία του Τύπου και η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα του Μητσοτάκη.

Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές έκαναν γνωστά στην Ολομέλεια τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και γενικότερα τις πολιτικές Μητσοτάκη που μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τα διεθνή ΜΜΕ κάνοντας διεθνώς ρεζίλι τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η εισηγήτρια της PEGA, Σοφί Ιν’τ Φελντ εξαπέλυσε πυρά προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας τη «πάρα πολύ ανησυχητική». «Το δημοκρατικό κράτος δικαίου απειλείται σοβαρά στην Ελλάδα. Το χρώμα συναγερμού στην κλίμακα των απειλών είναι πορτοκαλί» τόνισε η Σοφί Ιν’τ Φελντ και πρόσθεσε στα Ελληνικά ότι «δουλειά μας είναι να προστατεύουμε την ελληνική δημοκρατία για όλους, όλοι μαζί».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος άνοιξε μάλιστα τη συζήτηση, τόνισε ότι «ένας στενός πυρήνας στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωταγωνιστή τον ανιψιό του Πρωθυπουργού εργαλειοποιώντας την ΕΥΠ,  παρακολουθούσε με το αιτιολογικό του δήθεν “εθνικού κινδύνου” εκτός από εμένα, δημοσιογράφους, Ευρωβουλευτές ακόμη και εν ενεργεία υπουργό αλλά και ηγετικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων». Ο ίδιος ανέφερε ότι όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, ενώ η κυβέρνηση έλεγε ότι «όλα θα έρθουν στο φως», ουσιαστικά «είδαμε σκοτάδι και προσπάθεια ενοχοποίησης των θυμάτων».

Στην ολομέλεια μίλησαν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Κώστας Αρβανίτης.

Από την πλευρά της ΝΔ, το λόγο έλαβαν η Ελίζα Βόζεμπεργκ και Άννα Ασημακοπούλου οι οποίες χρησιμοποίησαν φαιδρές δικαιολογίες, μετά τα πυρά που δέχτηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες εμμονικά και σκόπιμα στοχοποιούν την Ελλάδα. Σοβαρά συνάδελφοι, πιστεύετε ότι υπάρχει διάβρωση κράτους δικαίου στην Ελλάδα;» υποστήριξε η Ελίζα Βόζεμπεργκ ενώ η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου δήλωσε ότι «Σήμερα δεν βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε το κράτος δικαίου. Είμαστε εδώ επειδή οι αριστερά και ευρωσοσιαλιστές θέλουν να επηρεάσουν τις εκλογές στην Ελλάδα».

Πηγή: Documento


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">