Recents in Beach

Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός

 


Έφυγε από τη ζωή, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 51 ετών στο νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες.

Πριν από μία εβδομάδα, ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2023, παρά την προσωπική του μάχη με τον καρκίνο.

Διαβάστε σχετικά: Νεκτάριος Σαντορινιός: Δίνω το παρών στη μάχη για την αλλαγή

Ποιος ήταν ο Νεκτάριος Σαντορινιός

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και ασχολήθηκε με τις περιβαλλοντικές μελέτες και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε ως ενεργός πολίτης στην Αριστερά, κατόπιν μέλος του ΣΥΝ ενώ από το 2008 ως και το 2014 ήταν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2013-2014).

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019. Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής.

Ήταν παντρεμένος με τη Ματίνα Χατζημάρκου και πατέρας δύο παιδιών.

Στην Ολομέλεια της Βουλής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νεκτάριου Σαντορινιού. Ο προεδρεύοντας της σημερινής συνεδρίασης, Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε στη μάχη που έδωσε ο εκλιπόντας με τον καρκίνο, αλλά και στο πολιτικό έργο του τόσο στα Δωδεκάνησα, όσο και στο υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο «όλοι αναγνωρίζουμε», όπως ανέφερε.  Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, θύμισε την τελευταία τοποθέτησή του με την οποία δήλωνε «παρών» στην πολιτική μάχη για αλλαγή και κατέληξε λέγοντας: «Υποκλινόμαστε μπροστά του».

Τσίπρας: «Σπάνιος άνθρωπος – Μεγάλη απώλεια για όλους»

«Τα λόγια είναι φτωχά όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις έναν δικό σου άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού.

«Υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς Ναυτιλίας. Πάνω από όλα όμως υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος. Η απώλεια για όλους μας είναι μεγάλη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Μητσοτάκης: «Υπηρέτησε με ευπρέπεια τον τόπο του»

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού. Ενός πολιτικού που υπηρέτησε με ευπρέπεια τον τόπο του, την παράταξή του και τη δημόσια ζωή, ιδίως στον τομέα της νησιωτικής πολιτικής», αναφέρει, σε ανάρτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον θάνατο Νεκτάριου Σαντορινιού, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Πηγή: Documento


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">