Recents in Beach

Και στα ολλανδικά ΜΜΕ το σκάνδαλο υποκλοπών – Φόβοι Ιν’τ Βελντ για εκβιασμό Ανδρουλάκη

 


Όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να τοποθετεί στα χαμηλά της επικαιρότητας το σκάνδαλο των υποκλοπών, τόσο τα διεθνή ΜΜΕ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καταγράφοντας τα γεγονότα.

Η ολλανδική ιστοσελίδα brusselsenieuwe φιλοξενεί δηλώσεις της Ολλανδής ευρωβουλευτή και εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές, Σόφι Ι’ντ Βελντ, η οποία επισημαίνει σε κάθε δυνατή ευκαιρία (όπως και στο Politico) ότι η έρευνα για το «ελληνικό Watergate» θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές.

Στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «χρησιμοποιεί την κρατική εξουσία για να ενισχύσει τη δική της θέση», με την Ιν’τ Βελντ να τονίζει ότι το πρόβλημα αφορά συνολικά την ΕΕ.

H εισηγήτρια της PEGA, επικεντρώνεται στην υπόθεση Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι οι πληροφορίες από τις υποκλοπές μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο εκβιασμού κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.


Την Τετάρτη, το Euractiv, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ότι «το σκάνδαλο έχει συγκλονίσει την ελληνική πολιτική και έχει δημιουργήσει μια τοξική ατμόσφαιρα πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν μέχρι το καλοκαίρι», καταγράφοντας στη συνέχεια το χρονικό των τελευταίων εξελίξεων, από την κατάθεση πρότασης μομφής από τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την επιβεβαίωση παρακολούθησης του Κωστή Χατζηδάκη και του Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ.

Πηγή: Documento



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">