Recents in Beach

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων από τη Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε

 


Η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε -Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος  επιμορφωτικών σεμιναρίων που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Green Urban Territories – Better Place to Live (GUT BTL)», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας «INTERREG VA Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020». 

Βασικός στόχος αποτελεί η ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση των συμμετεχόντων πάνω σε ζητήματα προτύπων  βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και δημιουργίας «πράσινων» υποδομών (π.χ σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων) που  σχετίζονται με την προστασία αλλά και την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας. Παράλληλα με  την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος, την αιεφορία των φυσικών  πόρων καθώς και την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς (ηλεκτρικά ποδήλατα, συμβατικά  ποδήλατα κλπ).  



Τα Σεμινάρια 



Τα τρία σεμινάρια, διάρκειας 6 ωρών το καθένα, πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου  και Σαμοθράκης και απευθύνονταν σε ένα ευρύ φάσμα ομάδας-στόχου, που περιλάμβανε νέους, επαγγελματίες, στελέχη  των Ομάδων Τοπικής Δράσης (Δήμοι κλπ.), Δημόσιες υπηρεσίες, μέλη ΜΚΟ και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.  

Οι θεματικές ενότητες του κάθε σεμιναρίου προσαρμόστηκαν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις προτεραιότητες της  κάθε περιοχής. Αναλυτικά, οι κεντρικές θεματικές του κάθε σεμιναρίου περιγράφονται παρακάτω: 

Σεμινάριο 1ο: «Αξιοποίηση του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας στον Αγροτικό και Τουριστικό Τομέα» (Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, «Φιδέλειο» Πνευματικό Κέντρο, Σαμοθράκη).  

Σεμινάριο 2ο: «Βιώσιμες Πρακτικές στην Πρωτογενή Παραγωγή και Σύνδεση με την Ήπια Τουριστική Ανάπτυξη» (Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Τσιακίρη, Σουφλί).  

Σεμινάριο 3ο: «Βιώσιμες Πόλεις, Κυκλική Οικονομία και Πράσινη Επιχειρηματικότητα» (Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου,  Δημοτική Βιβλιοθήκη, Αλεξανδρούπολη).  



Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους  των χωρών που συµµετέχουν στο Πρόγραµµα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">