Recents in Beach

Ξανά στο τραπέζι η εξαγωγή σιτηρών – Διεργασίες για νέα συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

 


Οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται σύντομα να συζητήσουν ξανά την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ πρωτοβουλία για τις εξαγωγές σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια, δίχως να έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η πηγή του RIA δήλωσε πως «δεν αποκλείεται να συζητήσουν το ζήτημα στο εγγύς μέλλον οι ηγέτες» των δύο χωρών, προφανώς αναφερόμενη στους προέδρους της Τουρκίας και της Ρωσίας (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν). Ερωτηθείσα πότε, περιορίστηκε να πει πως δεν έχει στη διάθεσή της «ακριβή δεδομένα» επί του παρόντος.

Η ουκρανική κυβέρνηση σημειώνει από την πλευρά της ότι οι διαπραγματεύσεις για την πρωτοβουλία που επιτρέπει τις εξαγωγές σιτηρών μέσω των ουκρανικών λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα αναμένεται να διεξαχθούν εντός της εβδομάδας.

Η συμφωνία θα πρέπει να ανανεωθεί τον Μάρτιο, όμως η Μόσχα έχει εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά της ως προς ορισμένες από τις διαστάσεις της, ιδίως την άρση των κυρώσεων που πλήττουν τις δικές της εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Πηγή: Documento


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">