Recents in Beach

«Γιορτές» ΕΟΠΥΥ Γιατροί και ασθενείς δεν συμμετέχουν




 Με αφορμή τις «εορταστικές» εκδηλώσεις του ΕΟΠΥΥ για τα 11 χρόνια «παρουσίας και προσφοράς»,  θέλουμε να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση τα εξής: 

Οι γιατροί αδυνατούν να συμμετέχουν γιατί

Αντί να γίνεται αναφορά και τιμή σε αυτούς (κλινοεργαστηριακοί – εργαστηριακοί) που και με την δική  τους ουσιαστικά χρηματοδότηση (μέσω claw back και rebate) εδώ και χρόνια πραγματοποιούνται οι εξετάσεις των ασθενών, αυτοί δημόσια καθυβρίζονται. 

Η απαξιωτική και προσβλητικότατη συμπεριφορά της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ με κορύφωση την δήλωσή  της «ουδείς πιο αχάριστος…» επιστρέφεται στην ίδια  

Οι πολιτικοί της προϊστάμενοι οφείλουν να παρέμβουν άμεσα ανακαλώντας της στην τάξη και  αντικαθιστώντας την. 

Το εξοντωτικό claw back και rebate, όλα τα χρόνια της κρίσης που συνεχίζεται ως σήμερα, οδήγησε στο  κλείσιμο πολλών ιατρείων – εργαστηρίων σε όλη την χώρα. 

Ενώ υπάρχουν υλοποιήσιμες προτάσεις από ΠΙΣ - -Ι.Σ. που άμεσα μπορούν να μηδενίσουν το claw back και rebate ΔΕΝ εφαρμόζονται – ΓΙΑΤΙ;  

Όμως, ο ΕΟΠΥΥ, δεν καλύπτει αποτελεσματικά και τις ανάγκες των ασθενών. 

Η πλειοψηφία των γιατρών, είναι εκτός ΕΟΠΥΥ, λόγω της αναξιοπιστίας της ελληνικής πολιτείας  διαχρονικά. 

Σε πολλές περιοχές, όπως ο Έβρος, απουσιάζουν οι περισσότερες ιατρικές ειδικότητες. Ακόμη αναμένεται η από 2ετίας εξαγγελία του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για προκήρυξη επιπλέον 800  θέσεων συμβεβλημένων κλινικών γιατρών. 

Τα όρια των 200 επισκέψεων σε κλινικούς γιατρούς, το οποίο κλείνει περί τα μέσα του μήνα (ή και  νωρίτερα) σημαίνει ότι ένας ασφαλισμένος «δεν πρέπει να ασθενήσει» ως τις αρχές του επόμενου  μήνα!! Αλλιώς, όπερ και συμβαίνει, τα καλύπτει εξ ιδίων. 

Συνεπώς, τόσο γιατροί, όσο και ασθενείς, δεν μπορούν να «γιορτάσουν» μαζί με τον ΕΟΠΥΥ. 

Αγωνιζόμαστε για ένα σύστημα υγείας, με δωρεάν περίθαλψη για όλους τους Έλληνες πολίτες και σεβασμό  τόσο στους ασθενείς, όσο και στους γιατρούς. 

Για το ΔΣ του ΙΣΕ 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΛΚΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">