Recents in Beach

Πόπη Τσαπανίδου / Χρειάζεται άμεσα η πολιτική αλλαγή

 


Την ώρα που «ο κόσμος πληρώνει από την τσέπη του τις αποτυχημένες πολιτικές Μητσοτάκη που ξεκίνησε πριν από την ενεργειακή κρίση και εξακολουθούν σήμερα να επαναλαμβάνονται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει επιδόματα της τελευταίας στιγμής, προεκλογικού χαρακτήρα», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Kontra News.

Κατηγορεί την κυβέρνηση για «εμπαιγμό και κοροϊδία», ενώ σχολιάζει ότι «αν δεν είχαμε εκλογές ούτε αυτά τα λίγα που δίνουν σήμερα δεν θα δίνανε» και πως «το κάνουν αυτό γιατί γνωρίζουν καλά πως έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την πτώση τους». Η κ. Τσαπανίδου υπογραμμίζει ως ύψιστης σημασίας τα ζητήματα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο τρόπος που λειτουργούν κρίσιμες υπηρεσίες όπως η ΕΥΠ βρίσκεται μέσα στον πυρήνα του προβληματισμού του καθενός μας, γιατί εκεί αποτυπώνεται ακριβώς ο τρόπος λειτουργίας συνολικά του κράτους». «Γι' αυτό και λέμε Δικαιοσύνη Παντού», τονίζει, «επειδή η νοοτροπία ότι το κράτος αποτελεί τσιφλίκι της παρέας του κ. Μητσοτάκη, χωρίς κανένα έλεγχο, διαπερνά όλη τη δημόσια ζωή». Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η χώρα μας έχει φτάσει σε ένα σημείο που χρειάζεται άμεσα η πολιτική αλλαγή», υποστηρίζοντας ότι «στο επίπεδο της οικονομίας, της Δημοκρατίας, του κοινωνικού κράτους και των αξιών βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο που είχαμε βρεθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια».


Η Πόπη Τσαπανίδου σημειώνει ότι η προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. «θα δοθεί στους αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας», με σειρά από μέτρα «ανακούφισης για όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας. Θα είναι μέτρα που θα δίνουν ανάσα στους ευάλωτους για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους». Αναφέρει ειδικότερα: «Έχουμε πει ότι θα επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη και θα δώσουμε τα αναδρομικά που οφείλει το κράτος στους συνταξιούχους. Επίσης έχουμε δεσμευτεί για την κατάργηση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης. Στον τομέα της Ενέργειας είναι δεδομένο ότι θα επαναφέρουμε το δημόσιο χαρακτήρα στη ΔΕΗ για να σταματήσει το παιχνίδι με την τσέπη των αδύναμων νοικοκυριών, που για να μην κοπεί το ρεύμα τους, είναι συνεπείς, αλλά από εκεί και μετά δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα».

Πηγή: Η ΑΥΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">