Recents in Beach

Ηλεκτρονική ψηφοφορία οραματίζεται ο Μητσοτάκης

 


Την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές οραματίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κι αν όχι για όλους τους Eλληνες, τουλάχιστον για τους Eλληνες του εξωτερικού.
Το είπε ο ίδιος χθες στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην εκδήλωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα τρία χρόνια του gov.gr.

«Μιλούσα πρόσφατα με την Εσθονή πρωθυπουργό. Στην Εσθονία οι μισοί πολίτες ψηφίζουν ηλεκτρονικά. Θα ήθελα να γίνει και εδώ. Τουλάχιστον όσοι ζουν εκτός Ελλάδος να έχουν αυτή τη δυνατότητα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόοδο που έχει γίνει σχετικά με την ψηφιακή διακυβέρνηση. Αποκάλυψε επίσης ότι είπε πολλά… «γαλλικά» μέχρι να σταλούν τα SMS για το 112, το οποίο, όπως σημείωσε, «σήμερα είναι συλλογικό κτήμα και δεν είναι μόνο ψηφιακό εργαλείο, αλλά ολόκληρη κουλτούρα πολιτικής προστασίας».

«Eχουμε πετύχει πολλά αυτά τα 3,5 χρόνια. Γινόμαστε επιτέλους σοβαρό κράτος, ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη και χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης» σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε «σημαντική επιτυχία της χώρας το gov.gr». «Μετατρέψαμε τις αντιξοότητες σε επιτυχίες» ανέφερε στη συνέχεια μιλώντας για το112, το SMS την περίοδο της πανδημίας, αλλά και με τη διαδικασία του εμβολιασμού, ενώ αναφέρθηκε και στο myhealth, συστήνοντας σε όσους δεν έχουν κατεβάσει την εφαρμογή να το κάνουν.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που έπαιξαν ρόλο στο να γίνει πράξη το όλο εγχείρημα και υπογράμμισε: «Είμαστε μόνο στην αρχή. Να είστε σίγουροι ότι μπορούμε να τρέξουμε με την τεχνολογία. Η επόμενη τετραετία προδιαγράφεται ακόμα πιο συναρπαστική σε μια σειρά από πεδία. Eχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε».

Πηγή: EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">