Recents in Beach

Επικοινωνιακή φιέστα Μητσοτάκη στο Μάτι με… guest Αναστασιάδη

 


Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία εξαγωγής επικοινωνιακού οφέλους από την τραγωδία του Ματιού βρήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, (ενώ που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη με συγγενείς θυμάτων να καταγγέλλουν μεθοδεύσεις συγκάλυψης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας), εκμεταλλευόμενος την επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

«Είμαι σίγουρος ότι θα σε υποδεχθώ σε αυτό το γραφείο πολλές φορές ακόμα με την ιδιότητα, πια, όχι απλά του τέως Προέδρου αλλά ενός προσωπικού φίλου και σου εύχομαι από καρδιάς ό,τι καλύτερο» εμφανίζεται να λέει on camera στον Κύπριο Πρόεδρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλάνα που έδειξε το Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας πως ο πρωθυπουργός ενέταξε και την επίσκεψη Αναστασιάδη με τη χορηγία για την κατασκευή πάρκου στο Μάτι στην προεκλογική του εκστρατεία, ως μια καλή ευκαιρία για δηλώσεις και φωτογραφίες.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης επισκέφτηκαν τον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη τα έργα για τη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης στο Μάτι, τα οποία εκτελούνται χάρη σε δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού προηγουμένως συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την ανταλλαγή δηλώσεων και εκατέρωθεν φιλοφρονήσεων.

«Φίλε Πρωθυπουργέ, Κυριάκο μου, έτσι μάθαμε να μιλούμε μεταξύ μας, είναι και για μένα ειλικρινά μια στιγμή τρομερά ευαίσθητη, γιατί πλησιάζει το τέλος μιας πολιτικής διαδρομής που κράτησε 43 τόσα χρόνια, με το επιστέγασμα της τελευταίας δεκαετίας» του απάντησε από την πλευρά του ο Κύπριος Πρόεδρος, που απέρχεται της προεδρίας στις επικείμενες κυπριακές εκλογές.

Κατά τη συνάντησή τους στο πρωθυπουργικό μέγαρο προχώρησαν σε εθιμοτυπικές δηλώσεις, πριν υπογράψουν τη «Διακρατική Συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου για την Αμοιβαία Αναγνώριση Τίτλων Σπουδών», με στόχο, όπως αναφέρεται, την προώθηση και διευκόλυνση συνεργασίας των πανεπιστημίων μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, συνοδεία μιας μεγάλης κουστωδίας υπουργών και υφυπουργών, παραγόντων τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτευτών, οι δύο άνδρες βρέθηκαν στο Μάτι για να «ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών» στο Πάρκο Μνήμης που χρηματοδοτεί η Κυπριακή Δημοκρατία, και φυσικά, να ποζάρουν για τις απαραίτητες φωτογραφίες. Μεταξύ άλλων, διαγκωνίζονταν για να μπουν στα σχετικά πλάνα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και οι δήμαρχοι Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου, Στέργιος Τσίρκας και Ευάγγελος Μπουρνούς αντίστοιχα.

Την ώρα που στις δικαστικές αίθουσες βρίσκεται σε εξέλιξη το δράμα των συγγενών των θυμάτων, και αρκετοί εξ αυτών εκφράζουν οργισμένα ερωτήματα για τη συγκάλυψη των ευθυνών υψηλά ιστάμενων παραγόντων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που βρέθηκαν στο απυρόβλητο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Έλληνας πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως το Πάρκο που κατασκευάζεται «έρχεται εν μέρει να επουλώσει τις πληγές» από την τραγωδία.

Ακόμα, κατά τις δηλώσεις ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «κάναμε κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα. Οφείλουμε να “προικίσουμε” αυτή την πόλη και με χώρους πρασίνου, όπως αυτό το πάρκο, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο στην Ανατολική Αττική. Τα χρήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας πιάνουν τόπο, και με το καλό στην επόμενη επίσκεψή σας θα δείτε και την πρόοδο των έργων των κατοικιών που κατασκευάζουμε».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε ότι «νιώθω πραγματικά συγκίνηση γιατί μου δίνεται η ευκαιρία σήμερα να έχω μια συνολική αντίληψη του πόσο συμβολική, αλλά και σημαντική είναι η συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ένα ελάχιστο στοιχείο αλληλεγγύης στον Ελλαδικό Ελληνισμό που τόσο μας συμπαραστάθηκε σε κρίσιμες ώρες».

Όπως περιέγραψε ο Κύπριος Πρόεδρος, «η Κυπριακή Δημοκρατία σε ένδειξη αλληλεγγύης και αγάπης προς όσους υπήρξαν θύματα αυτής της μεγάλης καταστροφής, αποφάσισε και κατέθεσε στο ειδικό ταμείο 10 εκατομμύρια ευρώ για να χτιστούν με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, με την οποία έχουμε άψογη και άριστη συνεργασία, δέκα πολυκατοικίες των 14 διαμερισμάτων κάθε μία, δηλαδή περίπου 100 τόσα διαμερίσματα».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου, το σχέδιο ανάπλασης του ακινήτου, έκτασης περίπου 130 στρεμμάτων που ανήκε στο ΝΑΤ και είχε μείνει αναξιοποίητο επί χρόνια προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή ποδηλατόδρομου, γηπέδων ποδοσφαίρου, αντισφαίρισης και beach volley, ειδικών χωμάτινων λόφων για mountain bikes, χώρων παιχνιδιού και περιβαλλοντικής αγωγής για παιδιά, διαδρόμων για περιπάτους, τη διαμόρφωση χώρων ανάπαυσης και τη χωροθέτηση σημείου όπου θα διοργανώνονται υπαίθριες εκδηλώσεις. Προβλέπεται επίσης η φύτευση σχεδόν 11.000 δένδρων και θάμνων. Όλες οι παρεμβάσεις θα γίνουν με πρόνοιες για την απρόσκοπτη πρόσβαση ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ.

Πηγή: Documento


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">