Recents in Beach

Αλληγορικό σχόλιο με νόημα από την Nεκταρία Αγγελάκη για το Market Pass.

 


Με έναν ιδιαίτερα αλληγορικό αλλά και σκωπτικό τρόπο σχολίασε τα νεότερα σε σχέση με το Μarket Pass και τους συνταξιούχους ως δικαιούχους, η γνωστή Εργατολόγος και Μέλος της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Νεκταρία - Ελευθερία Αγγελάκη μέσω των Social Media. 

Aκολουθεί αναλυτικά η δήλωση της κ. Αγγελάκη:

''Σήμερα το πρωί η 75χρονη κ. Σοφία σηκώθηκε χαρούμενη από το κρεβάτι της. Έκανε καφέ και στρώθηκε στον υπολογιστή της, για να κάνει αίτηση για το market pass και στη συνέχεια έβαλε χρήματα στην ψηφιακή κάρτα της.  Εύκολα, γρήγορα και άνετα, αφού όπως είναι γνωστό, όλοι οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι παίζουν στα δάχτυλά τους αυτές τις διαδικασίες. Ντύθηκε και ξεκίνησε για τα ψώνια της ημέρας. 

«Σήμερα θα μπουν τα λεφτά της σύνταξης και αυξημένα», σκέφτηκε. Έκανε τις αγορές της ύψους 5 ευρώ, αν και συνήθως ξόδευε λιγότερα, αφού η ακρίβεια δεν της επιτρέπει να δίνει παρά ελάχιστα χρήματα για τη διατροφή της. Εκτός αν δεν θέλει να ζεσταθεί. Έκανε τα ψώνια της και γύρισε σπίτι. Άνοιξε τον υπολογιστή, για να δει τον λογαριασμό της. Πράγματι η σύνταξή της μπήκε, αλλά δεν ήταν αυξημένη. «Μα, εγώ δεν έχω προσωπικές διαφορές με κανέναν», μονολόγησε και αναρωτήθηκε: «Γιατί να μην πάρω αύξηση»; Θόλωσε και στεναχωρήθηκε. Όπως τότε, που περίμενε να πάρει τα αναδρομικά που της έταξαν. 

Και της είπαν να μην κάνει καμία δικαστική κίνηση, αφού αν δικαιωθούν οι συνταξιούχοι φίλοι της, που έχουν προσφύγει στην Ελληνική δικαιοσύνη, τότε θα τα πάρουν όλοι. Αυτά της είχαν πει και απλά περίμενε. Και όσο και να περιμένει, δεν θα πάρει κάτι, γιατί στο μεταξύ αυτοί, που της είχαν πει, πως θα τα πάρει, άλλαξαν γνώμη. Και τώρα δεν δίνουν τίποτα και τώρα δεν μπορεί να κάνει κάτι. Και απλά περιμένει…''.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">