Recents in Beach

«Να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας για το προσωπικό της Olympus Bank (πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου)»


 Η αιφνιδιαστική απόφαση ανάκλησης της άδειας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου (νυν Συνεταιριστική Τράπεζα Όλυμπος Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης) στις 4 Φεβρουαρίου, άνοιξε την πόρτα της ανεργίας στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες των καταστημάτων της Τράπεζας σε Έβρο (Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα) και Δράμα .

 

Το κλείσιμο της τράπεζας προέκυψε από το γεγονός ότι δεν διαθέτει τα ελάχιστα ίδια κεφάλαια, ούτε και κατάφερε να αντλήσει τα απαιτούμενα, μετά και την παρέλευση της προθεσμίας που είχε στη διάθεσή της, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ειδικού Εκκαθαριστή της συνεταιριστικής Τράπεζας «ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΥΝ. Π.Ε.», η «Όλυμπος Bank», τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση, ενώ η Εθνική Τράπεζα ανακηρύχθηκε ανάδοχος για το σύνολο των καταθέσεων της Olympus Bank.

 

Και ενώ έχουν διασφαλιστεί τα κεφάλαια της τράπεζας Όλυμπος, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τους 43 εργαζόμενους (25 εργαζόμενοι στον Έβρο και 18 στη Δράμα) της Συνεταιριστικής Τράπεζας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία, σε συνθήκες μάλιστα ακραίας ακρίβειας σε τρόφιμα, ρεύμα και καύσιμα που επικρατούν εξαιτίας της ανάλγητης πολιτικής της κυβέρνησης.

 

Για τον Έβρο και τη Δράμα η διασφάλιση κάθε θέσης εργασίας είναι σημαντική καθώς η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης βρίσκεται μεταξύ των Περιφερειών της χώρας που καταγράφουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, ενώ «φιγουράρει» στις πρώτες θέσεις στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη. Οι πολίτες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι ποσοστιαία οι περισσότεροι στην Ελλάδα που ζουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας.


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις εγκληματικές πολιτικές που ακολουθεί αντί να διασφαλίζει την ανάπτυξη και διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των περιφερειών της χώρας που είναι αντιμέτωπες με τη φτωχοποίηση, το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει την ανασφάλεια και την ανεργία, να αφήνει ανεξέλεγκτη την εργασιακή ζούγκλα και την εργοδοτική ασυδοσία και να καταστέλλει κάθε συνδικαλιστή ελευθερία εν μέσω ανεξέλεγκτης ακρίβειας, ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού που ανατροφοδοτούνται από τις κυβερνητικές πολιτικές!

 

Εάν θέλει ο κ. Μητσοτάκης που κατεβαίνει ως υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Έβρου στις επερχόμενες εκλογές να υποστηρίξει την υποψηφιότητά  του, να μην ξεχάσει να επικαλείται τους απολυμένους της τράπεζας Όλυμπος συν τις πρόσφατες απολύσεις 139 εργαζομένων από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, εκ των οποίων προκύπτει άμεσα πόσο ασυνεπής είναι σε σχέση με τις βαρύγδουπες εξαγγελίες για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης και τη μείωση της ανεργίας στην περιοχή που έκανε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του.


Επειδή όμως το ψέμα έχει ημερομηνία λήξης την απάντηση θα τη λάβει οριστικά και αμετάκλητα στις επικείμενες εκλογές.

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της Τράπεζας Όλυμπος. 


Καμία θέση εργασίας δεν πρέπει να χαθεί!


Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΕΒΡΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">