Recents in Beach

Politico για Qatargate: «Κορυφή του παγόβουνου» το 1,5 εκατ. ευρώ που κατασχέθηκε από Καϊλή – Παντσέρι

 


Το ποσό που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από τις βελγικές αρχές στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι πιθανότατα αποτελεί «μόνο την κορυφή του παγόβουνου», όπως επισημαίνει νέο ρεπορτάζ του Politico, επικαλούμενο το ένταλμα για την έκπτωτη αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Καϊλή φέρεται να «βομβάρδιζε» με κλήσεις τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος, Αντόνιο Παντσέρι και άλλους δύο ευρωβουλευτές, μετά τη σύλληψη του Τζιόρτζι, το πρωινό της 9ης Δεκεμβρίου. Παράλληλα, στο ένταλμα περιγράφεται η δράση του δικτύου που δρούσε για λογαριασμό του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, Αλι μπιν Σαμίχ αλ Μάρι από το 2021.

«Ο υπουργός συντόνιζε τις δραστηριότητες του Παντσέρι», σημειώνεται επίσης στο έγγραφο, σύμφωνα με το Politico, αλλά και το γεγονός πως ο Τζιόρτζι υπήρξε ο σύνδεσμος μεταξύ της Καϊλή και του εγκεφάλου του κυκλώματος. «Ο Παντσέρι επικοινωνούσε με τον Τζιόρτζι όταν ήθελε να ελέγξει τις κινήσεις της Καϊλή. Καταγράφεται ένα περιστατικό όταν ο Ιταλός εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός πως η Καϊλή συνομιλούσε με “την Ολλανδή”».

Ο Παντσέρι είχε συμβουλεύσει τον Τζιόρτζι ότι θα ήταν καλό να σταματήσουν αυτές οι επαφές, με το Politico να αναφέρει ότι δεν έχει επιβεβαιώσει την ταυτότητα της μυστηριώδους «Ολλανδής» που αναφέρεται στο ένταλμα.

Ο Τζιόρτζι βοηθούσε την Καϊλή ώστε να αποπληρώσει την αγορά ενός δεύτερου διαμερίσματος που αγόρασε στο όνομά της, «γεγονός που αποτελεί πειστήριο για το ότι γνώριζε για τα χρήματα που έπαιρνε ο σύντροφός της από το κύκλωμα του Qatargate».

«Επιχείρηση εκατομμυρίων»
Το Politico υπενθυμίζει ότι οι βελγικές αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν τον Δεκέμβριο 150.000 ευρώ από το διαμέρισμα της Καϊλή, άλλα 150.000 από βαλίτσα που κρατούσε ο πατέρας της έξω από το ξενοδοχείο Sofitel, αλλά και 700.000 ευρώ από το σπίτι του Παντσέρι.

Σύμφωνα με το ένταλμα, η Καϊλή είχε δώσει εντολή στον πατέρα της να απομακρύνει τα χρήματα από το σπίτι της στις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε ότι το συνολικό ύψος του ποσού ξεπερνούσε το 1,5 εκατ. ευρώ. Η αναφορά περί «δεκάδων εκατομμυρίων» στο ένταλμα, επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν κι άλλα ποσά η διαδρομή των οποίων δεν έχει εντοπιστεί.

Πηγή: Documento


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">