Recents in Beach

Ερώτηση Μ. Χατζηγιαννάκη: Αδιαφανείς διαδικασίες σε ελέγχους νομιμότητας πράξεων ΟΤΑ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης (ΑΔΜΘ)

 


Τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις του “γαλάζιου” Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης σε ελέγχους νομιμότητας πράξεων ΟΤΑ φέρνει στη βουλή με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης. 


Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει πως στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, με μια απόφαση που περιέχει καταφανείς παραβάσεις του Υπαλληλικού Κώδικα και του Καλλικράτη (Ν. 3852/2010), του νομικού δηλαδή πλαισίου από το οποίο διέπεται σε μεγάλο βαθμό όλη η λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η απόφαση αυτή, που θα προκαλέσει σωρεία δυσλειτουργιών στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, προκάλεσε την κατακραυγή των Συλλόγων Υπαλλήλων  και βροχή από ενστάσεις-προσφυγές των αδικημένων υπαλλήλων. 


Όπως επισημαίνει ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει έκτοτε τρεις εβδομάδες και παρότι μία από τις κύριες αρμοδιότητές της είναι η εποπτεία και ο έλεγχος νομιμότητας πράξεων ΟΤΑ, τηρεί σιγή ιχθύος. Η στάση αυτή προκαλεί εύλογες υποψίες ότι ο επικεφαλής Γραμματέας της ΑΔΜΘ, που πρόσφατα επανατοποθετήθηκε ως προσωπική επιλογή του κ. Βορίδη, επιχειρεί να παραλείψει τον έλεγχο της νομιμότητας μιας απόφασης που εμφανώς παραβιάζει τη νομοθεσία, με μόνο προφανή στόχο να βολευτούν προεκλογικά μια χούφτα ημετέρων υπαλλήλων της ΝΔ.


Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές και να επιβάλλει ως οφείλει την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">