Recents in Beach

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αδιανόητη γκάφα στο μήνυμα για τα 56 χρόνια από το πραξικόπημα...

 


Σε γκάφα ολκής προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα 56 χρόνια από τη σκοτεινή ημέρα του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών.


Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook έγραψε ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες... έχοντας βιώσει την εμπειρία του λαϊκισμού και του ψέματος αρνούνται να το ξαναζήσουν. Τιμούν τη σημερινή επέτειο προχωρώντας Σταθερά, Τολμηρά και μόνο Μπροστά!».

ADVERTISEMENT

Ωστόσο μετά τον σάλο που προκλήθηκε καθώς είναι προφανές ότι εκτός από τους νοσταλγούς της Χούντας, ουδείς άλλος τιμά την επιβολή της δικτατορίας, η πρωθυπουργική ανάρτηση διορθώθηκε αναφέροντας ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες «υποδέχονται τη σημερινή επέτειο, προχωρώντας Σταθερά, Τολμηρά και μόνο Μπροστά!».



Τέλος αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι και το 2021 το γραφείο Τύπου της ΝΔ, με αφορμή τα 54 χρόνια από το πραξικόπημα, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία έλεγε ότι ο λαϊκισμός και η έλλειψη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων βρίσκονταν πίσω από τους πραξικοπηματίες συνταγματάρχες.

Αναλυτικά η διορθωμένη ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη:

«Πενήντα έξι χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας, η συλλογική μνήμη δεν παύει να μετουσιώνεται σε αναστοχασμό για τους διαρκείς κινδύνους που πολιορκούν τη Δημοκρατία. Αλλά και σε τιμή προς τους αγωνιστές κατά της τυραννίας που πέτυχαν να επαναφέρουν στην Ελλάδα την ομαλότητα και το πολίτευμα που γεννήθηκε σε αυτήν.

Η μνήμη των δεινών που έφερε η 21η Απριλίου φωτίζει το ιστορικό και εθνικό μας χρέος να διευρύνουμε τις πολλές κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης. Να υπερβούμε τις όποιες αδυναμίες της. Και να διατηρήσουμε τον τόπο στην ευρωπαϊκή του πορεία και τους πολίτες του σε τροχιά προόδου και ευημερίας. Ταυτόχρονα, όμως, θωρακίζοντας και τη Δημοκρατία απέναντι στους νέους εχθρούς της.

Η μεγαθυμία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας δεν είναι αδυναμία. Γι’ αυτό και οι δίκαιοι κανόνες της κλείνουν τον δρόμο στους υπονομευτές της, όποια μεταμφίεση και αν αυτοί χρησιμοποιούν. Ενώ οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, έχοντας βιώσει την εμπειρία του λαϊκισμού και του ψέματος, αρνούνται να τα ξαναζήσουν. Υποδέχονται τη σημερινή επέτειο, προχωρώντας Σταθερά, Τολμηρά και μόνο Μπροστά!».

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">