Recents in Beach

Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

 


Ο ανήξερος και μειωμένης ευθύνης Πρωθυπουργός και υποψήφιος Βουλευτής Έβρου στις επικείμενες εκλογές της 21/5, ο Διαχειριστής- Τροχονόμος των πολλαπλών και εντεινόμενων κρίσεων στη Χώρα, αποκλειστικά όμως και σε επικοινωνιακό επίπεδο, στα πλαίσια μιας ακόμη κακοστημένης προεκλογικής φιέστας- περιοδείας του στον Έβρο, ξαναθυμήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 31/3/2021, τον προσφιλή ρόλο του αποκλειστικού προστάτη των συνόρων και του «Διγενή Ακρίτα», ψαρεύοντας προεκλογικά στα «θολά νερά» της Ακροδεξιάς.

Με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης επέκτασης του φράκτη στον Έβρο, με ένα ιδιαίτερα τοξικό – διχαστικό λόγο, ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ  «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ», με ψέματα, με την διαστρέβλωση της αλήθειας, με την επίκληση ψευδών στοιχείων και με την ενοχοποίηση των πολιτικών του αντιπάλων.

Βολικά «ξέχασε» βέβαια να μας πει πως εδώ και καιρό και στα πλαίσια της πολιτικής της Ε.Ε. και σε κορυφαίο επίπεδο, δηλ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου, είναι δεδομένη η πολιτική της μη χρηματοδότησης εξωτερικών εμποδίων – φρακτών., όπως αυτός του Έβρου, με Ευρωπαϊκά κονδύλια.  Με μόνες «λαμπρές» εξαιρέσεις στην ανωτέρω κοινά αποδεκτή Ευρωπαϊκή πολιτική, τον κ. Μητσοτάκη, την Ιταλία της κ. Μελόνι και την Αυστρία.

Μετά πρόσφατη σχετική ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις πολιτικές της ΕΕ στο μεταναστευτικό, απόφαση την οποία υπερψήφισε, η συντριπτική πλειοψηφία όλων των ευρωπαϊκών ομάδων, ακόμα και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, (στο οποίο δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, ανήκει και η Ν.Δ.), αποφασίσθηκε ότι οι πολιτικές που πρέπει να εφαρμοσθούν από την Ε.Ε. είναι, η χρηματοδότηση των μετεγκαταστάσεων, μεταναστών και προσφύγων και όχι αυτά που λένε ο Όρμπαν και η Μελόνι δηλ. η Ευρωπαϊκή Ακροδεξιά.

Δηλαδή να χρηματοδοτούνται πολιτικές για να υπάρχουν νόμιμοι δίοδοι, για να μην πηγαίνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποκλειστικά στις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως και η Ελλάδα, αλλά να μεταφέρονται και να κατανέμονται  ισομερώς και δίκαια, από τις χώρες πρώτης υποδοχής και σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ουγγαρία.

Την εν λόγω απόφαση, στήριξε εξ’ αρχής και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την στηρίζει και σήμερα και στα πλαίσια εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και των ισχυουσών Διεθνών Συμβάσεων, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

 

Όμως ο Κυβερνήτης-«ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ», έσπευσε να μας «καθησυχάσει», βεβαιώνοντας πως σε κάθε περίπτωση η επέκταση του φράκτη θα γίνει, ακόμη και αποκλειστικά με δαπάνες της Ελλάδας, δηλ. με επιβάρυνση του προϋπολογισμού και των φορολογουμένων Ελλήνων με το κόστος κατασκευής του, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ!!!! Θαυμάσια κ. Μητσοτάκη, αλλά κατά τα λοιπά, «δεν υπήρχαν» μερικές χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να είχε αποκατασταθεί έγκαιρα  η ζημιά που είχε υποστεί, από τα τέλη Ιουλίου του 2019, το σύστημα Τηλεδιοίκησης του Σ.Σ. Λάρισας, ώστε να είχε αποφευχθεί η Τραγωδία των Τεμπών και ο άδικος χαμός 57 και κυρίως νέων σε ηλικία, ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ!!! 

ΩΡΑΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ κ. Μητσοτάκη.

Στην προσπάθεια παραπλάνησης του λαού του Έβρου και του Ελληνικού Λαού συνολικά και αναφορικά με τις δυσμενείς συνέπειες που προκαλεί η επέκταση του φράκτη στην περιοχή του Ν. Έβρου, όπου σύνορο με την Τουρκία είναι αποκλειστικά ο ποταμός Έβρος και δεν μεσολαβεί χερσαία ζώνη, όπως συμβαίνει στην περιοχή των Καστανεών μέχρι την Βύσσα, ο κ. Μητσοτάκης «ξέχασε» να πει πως ουσιαστικά πρόκειται για «γκριζάρισμα» των συνόρων μας με την γείτονα και σε όλο το μήκος των συνόρων από την Βύσσα έως τον Πόρο – Φερών.

«Ξέχασε» να μας πει ο « ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ» κ. Μητσοτάκης πως κατασκευάζοντας τον φράκτη σε περιοχή εντός του Ελληνικού εδάφους, χαρίζουμε ουσιαστικά στην Τουρκία το Ελληνικό έδαφος εξωτερικά του φράκτη προς Ανατολάς και μέχρι την νοητή γραμμή της μέσης κοίτης του ποταμού Έβρου, όπου μέχρι σήμερα είναι η οριοθέτηση των συνόρων μας με ό,τι αυτό σημαίνει και αναφορικά με την διαχείριση των μεταναστών – προσφύγων, που ενδεχόμενα και στο μέλλον, θα περάσουν τον Έβρο και θα βρεθούν επί της λωρίδας εδάφους έξω από τον φράκτη και στο τμήμα μέχρι την κοίτη του ποταμού.

Αυτό το έδαφος που θα ανήκει κ. Μητσοτάκη ; Θα εξακολουθεί να είναι Ελληνικό ή με τον φράκτη δικής σας εμπνεύσεως και κατασκευής,  θα συμβεί κάτι άλλο;

Θα μπορεί να δράσει σε εκείνη την περιοχή και χωρίς «προβλήματα και παρενοχλήσεις» από την γείτονα, ο Ελληνικός Στρατός και η ΕΛΑΣ;

Τους εκεί πρόσφυγες και μετανάστες που θα βρεθούν «κατασκηνωμένοι», ποιος θα τους «διαχειρισθεί» κ. Μητσοτάκη;

Οι αρμόδιες μέχρι σήμερα Ελληνικές Αρχές ή κάποιος άλλος;

Η εμμονή του αναφορικά με την επέκταση του φράκτη στο Έβρο, είναι “κατανοητή” και «δικαιολογείται» από το γεγονός πως η Ανάδοχος-Κατασκευάστρια Εταιρία που θα την υλοποιήσει και θα καρπωθεί το αντίτιμο των 80 εκατομμυρίων ευρώ, είναι η κοινοπραξία της γνωστής Εταιρίας συμφερόντων πεθερού Γεραπετρίτη «ΤΕΡΝΑ» και η «ΙΝΤΡΑΚΑΤ».

Αυτή τη σκοπιμότητα εξυπηρετεί και η χθεσινή υπογραφή της Σύμβασης επέκτασης του φράκτη και ενώ η ημέρα των εκλογών της 21ης του Μάη πλησιάζει. Εντάσσεται και αυτή στην εναγώνια προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη και όσο έχει την εξουσία στα χέρια του, εξόφλησης υφισταμένων γραμματίων και υποχρεώσεων προς τους ημετέρους, ώστε να στηριχθεί πολιτικά και στις επικείμενες εκλογές από τα ίδια ιδιωτικά συμφέροντα, που τον στήριξαν και τον εξέλεξαν και το 2019.

Κατά τα λοιπά, αν και υποψήφιος βουλευτής Έβρου ο κ. Μητσοτάκης, στην πρόσφατη περιοδεία του στον «τόπο του», αδιαφορώντας πλήρως για τον Νομό και τα προβλήματά του, απέφυγε κάθε σχετική αναφορά, προφανώς γιατί όχι μόνο δεν έχει να πει κάτι, αλλά κυρίως γιατί τους κατοίκους του Έβρου τους θεωρεί «δεδομένους» και ευκολόπιστους.

Τους θεωρεί αμνήμονες, «ιθαγενείς», πολίτες Β΄κατηγορίας και εύπιστους, ώστε πουλώντας τους καθρεπτάκια με πατριωτικό περίβλημα τύπου «φράκτη», θα τους πείσει και πάλι να του εμπιστευθούν το μέλλον και τις τύχες τους, ψηφίζοντάς τον στις εκλογές της 21ης Μάη.

 

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΠΩΣ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

κ. Μητσοτάκη.


Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΒΡΟΥ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">