Recents in Beach

Μενέλαος Μαλτέζος: 1η του Μάη . Ημέρα αγώνων, θυσιών και κατακτήσεων για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου .

 


Ξεκινώντας το μήνυμα μου για την φετινή εργατική Πρωτομαγιά θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στον χειριστή του γερανού που ενώ εργαζόταν το Σάββατο στην κατασκευή του FSRU στον Απαλό Αλεξανδρούπολης και χτύπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης. 

Ημέρα σύμβολο της διαχρονικής και ασίγαστης  πάλης για την αναγνώριση και κατοχύρωση του δικαιώματος στην εργασία ,για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ζωής των εργαζομένων, για προστασία και κατοχύρωση  κοινωνικών δικαιωμάτων για όλους. 

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής, παγκόσμιο σύμβολο των αγώνων της εργασίας και κάλεσμα κάθε μάχης για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας ως εργαζόμενοι. 

Η 1η του Μάη είναι  ημέρα διεκδίκησης και ταυτόχρονα υπόμνησης, ότι στις νέες συνθήκες της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και των συγκλονιστικών τεχνολογικών αλλαγών οι απειλές για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα επανέρχονται διαρκώς.  

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους κι εποχικούς, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις αυτή την ημέρα τιμώντας τους εργατικούς αγώνες, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα αγαθά. 



Οι αγώνες για Ειρήνη,  κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον! Καλό μήνα και καλό μας αγώνα σε όλες και όλους!Και με την νίκη στις 21 Μαΐου! για πολιτική αλλαγή για την: 

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. 

• Θεσμοθέτηση της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στο ύψος του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Στον δημόσιο τομέα οι μισθοί θα αυξηθούν άμεσα κατά 10%. 

• Κατάργηση άμεσα του σύνολου των αντεργατικών ρυθμίσεων της ΝΔ (νόμος Χατζηδάκη, ρυθμίσεις για τις ΣΣΕ). 

• Κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

• Ξεπάγωμα των τριετών στον ιδιωτικό τομέα. 

• Αναβάθμιση του ΣΕΠΕ σε αυτοτελή Γενική Γραμματεία με ενισχυμένο ρόλο και 1.000 μόνιμες προσλήψεις.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">