Recents in Beach

''Σαν σήμερα (11/6/2013) ο Σαμαράς της ΝΔ κ΄ ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ ρίχνουν Μαύρο στην ΕΡΤ.'' (Βίντεο)

 


Στις 11 Ιουνίου του 2013 έπεσε μαύρο στη συχνότητα της ΕΡΤ και το αναλογικό σήμα διεκόπη στις 22:54, το ψηφιακό στις 23:12 και το ραδιοφωνικό στις 23:22. 


Ήδη από το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο εκπρόσωπος της τότε κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου είχε ανακοινώσει το κλείσιμο της ΕΡΤ, παγώνοντας την εγχώρια και διεθνή κοινή γνώμη. Σε μία πρωτοφανή κίνηση, που όχι άδικα χαρακτηρίστηκε «πραξικοπηματική» κι «εκδικητική», με απόφαση Σαμαρά, η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα σιγούσε, θυμίζοντας μαύρες εποχές. 


Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, λίγες μέρες μετά, σε άρθρο του στην Καθημερινή, θα δικαιολογούσε άλλωστε τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, αφού θα έγραφε πως έκλεισε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση γιατί «βρισκόταν μόνιμα σε… απεργία!» και θα κόμπαζε για την απόφαση του, δηλώνοντας πως «χωρίς να σπάσεις αυγά, δεν φτιάχνεις ομελέτα». 

Το σοκ και την αμηχανία του μαύρου στη ΕΡΤ ακολούθησε ένα κύμα διαμαρτυριών σε όλη την Ελλάδα, με πολίτες να συγκεντρώνονται έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πάνω από 2.500 εργαζόμενους της που παρέμειναν στο σημείο για ημέρες και νύχτες. 

Ξημερώματα Πέμπτης 7 Νοεμβρίου, περισσότερες από 15 διμοιρίες των ΜΑΤ μαζί με τον εισαγγελέα βάρδιας, Νίκο Γκύζη, εισβάλουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Η περιβόητη έφοδος για να εκκενωθεί το κτίριο από τους απολυμένους της ΕΡΤ που παρέμεναν εκεί από το απόγευμα της 11ης Ιουνίου, γίνεται πραγματικότητα.

Η επιχείρηση αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Η κυβέρνηση, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή χαρακτήριζε παράνομη την κατάληψη και ήθελε να λήξει.
Πλησίαζε άλλωστε η ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα μηχανήματα που υπάρχουν στο Ραδιομέγαρο ήταν απαραίτητα για την κάλυψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδιδε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η ΓΑΔΑ ζήτησε αργά τη νύχτα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών την παρουσία εισαγγελέα σε ρόλο «διαπραγματευτή», προκειμένου να γίνει η επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου, χωρίς να σχηματιστεί δικογραφία και χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ζητούσε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, διαμηνύοντας ότι  δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με την βαρβαρότητα των απολύσεων και το μαύρο...Θα ήταν αυτός που θα την ξανα-άνοιγε τελικά ως πρωθυπουργός.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">