Recents in Beach

''Σε κρίσιμη πολιτική καμπή η Ιταλίδα Αντι-Μελόνι;''


Του Λάμπρου Παπαδή 
Πονοκέφαλος διαρκείας για την Έλιν Σλάιν και το κόμμα ''Κίνημα 5 Αστέρων'' το οποίο πραγματοποίησε συγκέντρωση στη Ρώμη το περασμένο Σάββατο για να διαδηλώσει ενάντια στην πολιτική της ακροδεξιάς κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι.


Οι διφορούμενες δηλώσεις-τοποθετήσεις που έγιναν κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης ψύχραναν τα πολιτικά αντανακλαστικά στο Δημοκρατικό Κόμμα και μείωσαν τις όποιες πιθανότητες μιας συμμαχίας ενόψει των ευρωεκλογών του 2024....Τα προβλήματα σε επίπεδο συμμαχιών φαίνεται να συσσωρεύονται για την 37χρονη Γραμματέα του Κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, μιας και οι Προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις στην Ιταλία μοιάζουν ακόμα μουδιασμένες, μετα το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.

«Πρέπει να εργαστούμε μαζί ενάντια στην επισφάλεια, για τον κατώτατο μισθό και για το εισόδημα. Καλά έκανες που κινητοποιήθηκες, Τζουζέπε. Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα θέλησης, ένωσης δυνάμεων για τα ζητήματα για τα οποία το Κίνημα επέλεξε να κινητοποιηθεί σήμερα», δήλωσε η Έλι Σλάιν, Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD, S&D).



Η παρουσία των άλλων ηγετών της Ιταλικής Αριστεράς ήταν αβέβαιη μέχρι την τελευταία στιγμή με τον αρχηγό της ιταλικής Αριστεράς (SI) Nicola Fratoianni να φτάνει πρώτος και στη συνέχεια, μετά από τηλεφώνημα του κ. Conte, έφτασε και η γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος σε μια συγκέντρωση που συμμετείχαν 20.000 πολίτες.


Η πρωτοβουλία της Σλάιν προς τα αριστερά εξέπληξε αρκετούς και φαίνεται να κλίνει υπέρ μιας εύθραυστης συμμαχίας μεταξύ του PD και του ''Κινήματος 5 Αστέρων'' εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου του 2024, με το πιο σημαντικό εμπόδιο σε αυτή τη συμμαχία να είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, αφού ο Conte έχει λάβει ξεκάθαρη θέση κατά της αποστολής όπλων στο Κίεβο και είναι υπέρ του διαλόγου με τη Ρωσία, ενώ η Σλάιν δίστασε και έκανε αμφιλεγόμενες δηλώσεις από τότε που ανέλαβε την ηγεσία.


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">