Recents in Beach

WE TOUR “Μαύρη Θάλασσα: Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Τουρισμός - Ενδυναμώνοντας τις γυναίκες στον τουρισμό”

 


2 Ημέρες αφιερωμένες στην Γυναικεία Ενδυνάμωση στον τομέα του Τουρισμού.


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Πολυσυνέδριο WeTour από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, στη Θεσσαλονίκη. Στο επίκεντρο του πολυσυνεδρίου ήταν η ενίσχυση και η προώθηση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας μέσα από τον τομέα του Τουρισμού στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. 


Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 200 σύνεδροι και εκλεκτοί καλεσμένοι από έξι διαφορετικές (6) χώρες. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενδυναμωθούν οι γυναίκες επιχειρηματίες του Τουριστικού κλάδου, να ακούσουν τις εμπειρίες των γυναικών  επιχειρηματιών που έλαβαν υποστήριξη στα πλαίσια του προγράμματος, αλλά και να πραγματοποιήσουν συναντήσεις για την ανάπτυξη και τη δικτύωση των επιχειρήσεών τους.


Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου, «άνοιξε» με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος Σ.Ε.Γ.Ε., κα. Λίνα Τσαλταμπάση, η οποία καλωσόρισε και ευχαρίστησε τις συμμετέχουσες για την τόσο μεγάλη προσέλευση. Ακολούθησαν  χαιρετισμοί από την νέα Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Π.Κ.Μ.,  κα. Χριστίνα Γούλα και την νεοεκλεγμένη Πρόεδρο του Συνδέσμου Γυναικών Επιχειρηματιών της Τουρκίας – KAGIDER, κα. Esra Bezircioğlu.


Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του Συνδέσμου, κα. Νάσια Ιωαννίδου, παρουσίασε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα WE TOUR – & Black Sea Women Entrepreneurship Connection – Empowering Women που υλοποιεί ο Σ.Ε.Γ.Ε. και περιλαμβάνει πέντε εταίρους από Ελλάδα, Βουλγαρία, Γεωργία, Τουρκία και Αρμενία. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός διασυνοριακού επιχειρηματικού δικτύου στην περιοχή της λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας ενισχύοντας, υποστηρίζοντας και αναπτύσσοντας τη γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσω του τουρισμού και παρέχοντας στις γυναίκες νέες οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες. 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από συμβούλους εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων προβάλλοντας τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις γυναίκες επιχειρηματίες στον τουρισμό, αλλά και συζητήσεις για τη σημασία της ανοικοδόμησης προγραμμάτων και πρωτοβουλιών κατάρτισης σε αυτό τον τομέα.         


Παράλληλα, παρουσιάστηκαν παραδείγματα «καλών πρακτικών» από γυναίκες επιχειρηματίες από τον κλάδο του Τουρισμού, οι οποίες μοιράστηκαν τη δική τους επιτυχημένη διαδρομή και τις εμπειρίες τους, εμπνέοντας το κοινό και παρακινώντας τους να τολμήσουν να κάνουν το δικό τους επιχειρηματικό βήμα στον τουριστικό κλάδο. 




Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα Νetworking Cocktail στον κήπο του Grand Hotel Palace, όπου πέραν των Συνέδρων είχε εκλεκτούς καλεσμένους, φίλους και συνεργάτες του Συνδέσμου, από τον χώρο της εγχώριας πολιτικής, της εκπαίδευσης, της δημοσιογραφίας αλλά και τον λοιπό επιχειρηματικό κόσμο. Σε κλίμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και συνδημιουργίας ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, συζητήθηκαν οι προκλήσεις και ευκαιρίες του Γυναικείου Επιχειρείν και τέθηκαν τα θεμέλια για νέες συνεργασίες.


Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, ανέδειξε τις ευκαιρίες ανάπτυξης των επιχειρήσεων αλλά και των χωρών, μέσα από τα συνεργατικά δίκτυα. Αναπτύχθηκε εκτενώς η καλή πρακτική  των Βαλκανίων, που αποτέλεσε και Οδηγό για την ανάπτυξη του νέου Δικτύου της Μαύρης Θάλασσας. Ιδιαίτερη θέση κατέλαβε η συζήτηση για συνεργασίες μεταξύ της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας και των Βαλκανίων. Στην συνέχεια, Ελληνίδες επιχειρηματίες καινοτόμων και βιώσιμων τουριστικών επιχειρήσεων συζήτησαν για το μέλλον του τουριστικού τομέα και τις νέες στρατηγικές για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στον κλάδο, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως ο τουριστικός κλάδος στη χώρα μας είναι πολύ δυνατός.


Το διεθνές διήμερο συνέδριο έκλεισε με την Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε αναφορικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα WE TOUR – & Black Sea Women Entrepreneurship Connection – Empowering Women. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 και ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα, Ιούλιο 2023. Η διασυνοριακή αυτή συνεργασία, μέσω της οποίας υποστηρίχθηκαν περισσότερες από  400 γυναίκες στην Ελλάδα, οδηγώντας να δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες για όλες τις γυναίκες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του Γυναικείου Επιχειρείν, καθώς ο τουριστικός τομέας σε αυτές τις χώρες, είναι αρκετά φιλικός προς την γυναίκα επιχειρηματία, όπως φαίνεται και από τα υψηλά ποσοστά γυναικείας επιχειρηματικότητας της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.


Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων ΔΠΜΣ «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη», Α.Π.Θ.


Ως Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, δεσμευόμαστε να παραμένουμε πάντα δίπλα στη γυναίκα και να την υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο, ώστε να μπορέσει να λάβει την προσωπική και επαγγελματική κατεύθυνση που της αξίζει.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">