Recents in Beach

Οι εισαγόμενες φωτιές και οι 1000 πυροσβέστες που δεν έχει ο Κικίλιας


 Ότι κι αν γίνει με τις φωτιές τον φταίχτη τον βρήκαμε: Είναι η κλιματική κρίση. Όπως στην ακρίβεια είναι «διεθνείς τιμές» και για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ «ο πόλεμος στην... Ουκρανία». Η τακτική των «εισαγόμενων προβλημάτων» καλά κρατεί.


Αν έχετε αμφιβολία δεν έχετε παρά να εστιάσετε το βλέμμα στην σχετική παράγραφο της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες. Όπως μας πληροφόρησε «ήταν η πρώτη ουσιαστικά δύσκολη μέρα του φετινού καλοκαιριού. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, είναι κι αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης την οποία βιώνουμε με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση».

Η – άμεση- απάντηση σε αυτό τον ισχυρισμό είναι βέβαια πώς έτσι κέρδισε τις εκλογές με 40%. Έλα όμως που οι πρώτοι «κοψοχέρηδες» άρχισαν να εμφανίζονται. Και μάλιστα σε απευθείας μετάδοση από τα μέτωπα των πυρκαγιών, στις τηλεοπτικές οθόνες.

Η ΚΑΥΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, είναι το πρώτο μέλος του υπουργικού Συμβουλίου που αντιλήφθηκε το πόσο …καυτή είναι η καρέκλα που κάθισε. Αν και δεν ήταν αυτός υπεύθυνος για την αντιπυρική προετοιμασία που – όπως έχει μαλλιάσει η γλώσσα των ειδικών να λένε – γίνεται την χειμερινή περίοδο.

Μόνη ευθύνη του πως αποδέχθηκε την συγκεκριμένη θέση. Αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν του δόθηκαν και πολλές επιλογές μια και τα «υπουργικά φιλέτα» προορίζονταν για το στενό περιβάλλον του Κ.Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση ο μέχρι πρότινος υπουργός Τουρισμού που είχε κάθε λόγο να χαίρεται όταν έρχεται καλοκαίρι θα βρεθεί στην ακριβώς αντίθετη κατάσταση. Πάντως έχει εμπειρία από ζόρικες συνθήκες μια και – θυμίζουμε – ήταν υπουργός Υγείας όταν ξέσπασε η πανδημία.

Ίσως πάντως τώρα να …ξανασκεφτεί τις προ τριημέρου δηλώσεις του σχετικά με το ότι «πρέπει να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία». Δεν θα ήταν καλύτερα να είχαμε 1.000 περισσότερους πυροσβέστες αντί για ένα αστυνομικό σώμα που αποτέλεσε φιάσκο;


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">