Recents in Beach

Συνεχίζει τα ψηφίσματα για τα λουκέτα και τη 2η θητεία Μητσοτάκη ο δήμος Σουφλίου ....

 


Ίδια η πολιτική της νέας  κυβέρνησης Μητσοτάκη με την προηγούμενη της θητεία , λουκέτα παντού στον Έβρο και φυσικά στο δήμο Σουφλίου . Η πολιτική της αποψίλωσης υπηρεσιών συνεχίζεται και μπορούν να ισχυριστούν ότι η πολιτική τους επιβραβεύτητε  αφού τα ποσοστά της ΝΔ αυξήθηκαν .

Όσο αφορά τον δήμο Σουφλίου  ήρθε   νέο λουκέτο στα ΕΛΤΑ Λαβάρων , αναμενόμενο φυσικά, αφού  θεωρητικά αυτή η πολιτική επιβραβεύτηκε στις πρόσφατες εκλογές Ο δήμαρχος  και το δημοτικό συμβούλιο κάνουν το χρέος τους ......παίρνουν μια απόφαση δι<μαρτυρίας και έχουν ήσυχη την συνείδηση τους. Αύριο θα συνεχίσουν να λένε τι καλή που είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και πόσο πολύ βοηθάει το δήμο Σουφλίου !!!! 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΑ ΛΑΒΑΡΑ


Αυτή τη φορά σειρά έχει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Λάβαρα.

Για ακόμη μία φορά διαπιστώνουμε πως με μεγάλη ευκολία η περιοχή του Δήμου Σουφλίου βρίσκεται στο επίκεντρο της αποψίλωσης των υπηρεσιών. 

Ο οικισμός των Λαβάρων αποτελεί έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα με την τελευταία απογραφή να καταγράφει σε πληθυσμό 4.054 κατοίκους, με τους περισσότερους εξ αυτών ηλικιωμένους οι οποίοι διαμένουν στους ορεινούς και απομακρυσμένους οικισμούς της περιοχής.

Ο πιο απόμακρος οικισμός της Δ.Ε. Ορφέα απέχει από την πόλη του Σουφλίου 60χλμ επομένως με την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ, καλούνται οι πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα να μετακινούνται έως την πόλη του Σουφλίου για την εξυπηρέτησή τους, και να ταλαιπωρούνται για τα αυτονόητα.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου, εκφράζουμε για πολλοστή φορά την έντονη δυσαρέσκεια μας για την υποβάθμιση της περιοχής μας, ενώ το γεγονός πως το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κατ’ εξακολούθηση, γεννά σοβαρά ερωτήματα για τις συγκεκριμένες επιλογές απαξίωσης και υποβάθμισης της περιοχής.

Πρωτίστως όμως εγείρει σοβαρά ζητήματα αντιμετώπισης των Δημοτών μας, ως «δεύτερης» κατηγορίας.

Έχουμε διατυπώσει κατ’ επανάληψη πως στο συνεχιζόμενο δυσμενές οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον μετά τις πολλαπλές κρίσεις, τέτοιες αποφάσεις το μόνο που καταφέρνουν να πετύχουν είναι ανασφάλεια, δυσφορία και αγανάκτηση. 

Έχοντας καθημερινή επαφή με τους πολίτες, τους επαγγελματίες,  τους συνταξιούχους σας ενημερώνουμε ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα επέφερε μεγάλες αρνητικές συνέπειες για το σύνολο της περιοχής.

Ο Δήμος Σουφλίου στην πρόσφατη απογραφή παρουσίασε μείωση πληθυσμού σε ποσοστό 22%, ενώ το παράδοξο είναι πως γίνεται λόγος για πολιτικές που στοχεύουν στην ανάσχεση του δημογραφικού, συστήνονται Υπουργεία Οικογένειας, ψηφίζονται διακομματικά πορίσματα  για την ανάπτυξη της Θράκης και αντί να υλοποιούνται οι εξαγγελίες προς αυτή την κατεύθυνση, στην πράξη η πιο εύκολή επιλογή αποτελεί το κλείσιμο των Υπηρεσιών.

Το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή με τέτοιες αποφάσεις δυστυχώς θα γίνει μεγαλύτερο, ενώ οφείλουμε να πούμε πως η επιλογή των «λουκέτων», δεν αποτελεί επιλογή ανάπτυξης και ευημερίας. 

Στον Δήμο Σουφλίου επιλέγουμε την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ευημερίας. 

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως είμαστε ΚΑΤΑ της συγκεκριμένης απόφασης για αναστολή λειτουργίας των ΕΛΤΑ στα Λάβαρα και ζητάμε το κατάστημα να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και να εξυπηρετεί τους απόμακρους οικισμούς.

Τέλος, θα κάνουμε οτιδήποτε απαιτηθεί ώστε καμία απόφαση που υποβαθμίζει την περιοχή μας να μην εφαρμοστεί.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">